Futbalový Tatran má nového generálneho manažéra

Sportnet|29. jan 2015 o 00:00

Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie týkajúce sa niektorých futbalistov.

Tento týždeň sa udiala v 1. FC Tatran Prešov funkcionárska rošáda. Artúr Benes, ktorý bol dosiaľ zodpovedný za športovú činnosť klubu, síce zostal v predstavenstve, ale novým generálnym manažérom sa stal Marek Trávniček. Prv menovaný bude mať na starosti už „iba“ mládežnícku základňu končiac rezervným tímom, nový manažér zase áčko.

PREŠOV. A. Benes nechcel komentovať tento krok, naznačil však, že k tomuto rozhodnutiu dospeli vedno so šéfom 1. FC Tatran Miroslavom Remetom postupne.

Lipták ukončil hosťovanie

Keďže mal však zmapované dianie v druholigovom celku, poskytol nám zaujímavé informácie týkajúce sa niektorých futbalistov.

Tréner Stanislav Varga naznačil, že síce brankár Adam Jakubech podpísal kontrakt s Trnavou, ale ešte nedošlo k dohode medzi klubmi.

Je to tak? „Pokiaľ ide o konkrétne vyrovnanie, tak to prichodí riešiť nášmu majiteľovi vedno s majiteľom Spartaka.“ Vyzerá to tak, že by malo ísť o finančnú kompenzáciu, do ktorej nebude zahrnutá dajaká hráčska výmena.

Podľa informácií A. Benesa je aktuálny návrat Liptáka z hosťovania v Banskej Bystrici.

„Samotný hráč tam rozviazal zmluvu pre neplnenie si povinností zo strany klubu a je teda už len formalita, aby sme na úrovni klubov ukončili hosťovačku. Pokiaľ ide o ďalšie účinkovanie Liptáka, tak to je ešte otvorené.“

Dozvedeli sme sa tiež, že Kačala sa vrátil zo skusov v Česku a zostáva v Šariši a rovnaká situácia je i s kapitánom D. Leškom, ktorý absolvoval skúšobný pobyt v Poľsku.

Pokiaľ ide o Kamenčíka, ktorý sa bol tiež ukázať za riekou Moravou, tak nevedno, kde zakotví.

Inak, bývalý útočník Tatrana Dolný, ktorý bol v B. Bystrici, prestúpil do Senice. Bude mať z toho úžitok aj jeho materský klub? „Pokiaľ viem, tak došlo k dohode medzi pánom Remetom a majiteľom senického klubu.“

Poliaček a Pribula do III. ligy?

Nastupujúci generálny manažér 1. FC Tatran sa pohybuje v športovom dianí viac než dvanásť rokov, pričom sa venoval protagonistom z rôznych odvetví.

Medzi jeho zverencov patril Adam Žampa, hokejisti z NHL, golfisti, futbalisti, ktorým sa venoval po fyzickej stránke, keď im ordinoval špeciálne cvičenia.

Podieľal sa tiež na zdokonaľovaní ich mentálnej pripravenosti.

„Tak som sa dostal do kontaktu aj s futbalistami v Tatrane, keď ešte účinkovali v najvyššej súťaži a mali sme nejaké sedenia zamerané práve na mentálnu prípravu,“ podotkol Marek Trávniček, ktorému tento post ponúkol M. Remeta.

Po nástupe do novej funkcie bude mať na starosti tri oblasti – juniorské družstvá, áčko a správa klubu.

„Musím najprv vniknúť do problematiky a zapojiť sa do kolotoča súvisiaceho s hráčskymi zmenami, aby sme mali jasno, kto zostane a kto prípadne opustí tím. Keď sa utrasie situácia v kádri, tak potom budeme predstavovať víziu hráčom aj realizačnému tímu.“

Zaujímalo nás, ako to vyzerá s Poliačkom a Pribulom, ktorí dostali od vedenia klubu zelenú na odchod do Poľska.

„Títo hráči dostali možnosť zamieriť do treťoligového tímu Limanovia Limanowa. My sme nastavili isté podmienky, ale zatiaľ je to v štádiu rokovania. Pokiaľ druhá strana splní očakávania, odchodu hráčov nebude nič brániť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalový Tatran má nového generálneho manažéra