Futbalistov MFK čaká extrémne dôležitý duel v hre o medaily

Únik po čiare. Uroša Matiča naháňajú v pohári slovanisti.
Únik po čiare. Uroša Matiča naháňajú v pohári slovanisti. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|13. apr 2013 o 00:00

Corgoňligová partička futbalistov MFK Košice s konkurentmi na cenné kovy vrcholí dnes v Čermeli duelom s momentálne druhým AS Trenčín.

Corgoňligová partička futbalistov MFK Košice s konkurentmi na cenné kovy vrcholí dnes (o 14.30 h) v Čermeli duelom s momentálne druhým celkom AS Trenčín.

KOŠICE. Tá štvorica ašpirantov je veľmi vyrovnaná (aj keď Slovan má desaťbodový náskok, a nezabúdajme ani na piaty Ružomberok), o čom svedčia výsledky vzájomných zápasov (trebárs Košice - Slovan 1:1 či Senica - Košice 0:0), alebo mimoriadna 40-bodová zhoda (medzi Trenčínom, Košicami a Senicou) v tabuľke.

Každý zápas je iný

V Trenčíne ešte zrejme nezabudli na jesennú prehru 0:3 na košickej pôde. A či si na ten zápas spomenú aj Košičania? Pravda, dnes by im stačilo aj skromnejšie víťazstvo, lebo z pohľadu medailových ambícií je to extrémne dôležitý zápas.

„Do každého stretnutia ideme s odhodlaním vyhrať, získať tri body, aj keď niekedy sa to nepodarí, ako s Myjavou, Slovanom či Senicou,“ vraví srbský stredopoliar v košických službách Uroš Matič.

„Vždy sa pripravujeme tak, aby sme zápas zvládli s plným bodovým ziskom, ale každý zápas je iný. A či by sme boli dnes spokojní aj s remízou, ako so Slovanom alebo v Senici? Ťažko povedať, lebo to môže byť aj taký zápas, že to budeme mať rozohrané na víťazstvo, že budeme lepší ako súper, že budeme mať viac šancí, ale v koncovke nám bude chýbať šťastie, a potom budeme ľutovať, že sme nevyhrali, že sa to skončilo trebárs remízou. Stále sme však odhodlaní odovzdať na ihrisku maximum, pobiť sa o miestenku v Európskej lige. Je pravda, že keby sme dnes s Trenčínom vyhrali, bol by to dôležitý krok k medaile. Dúfam, že okrem Dareho (brankára Tofiloskeho - pozn. red.), ktorý dostal v pohári so Slovanom červenú kartu, nastúpime v plnej sile.“

Pohárová prehra 0:3 so Slovanom je už históriou, aj keď dosť boľavou. „Určite, lebo sme si nezaslúžili prehrať trojgólovým rozdielom. Ale ako vraví náš tréner, hlavy hore, že niekedy je lepšie takto dostať po ušiach... A treba sa z toho rýchlo spamätať.

Dá sa aj s Trenčínom, a pomôcť by mohli aj diváci.

„Jednoznačne. Verím, že aj na dnešný zápas príde veľa ľudí, lebo je to úplne iné, keď hráte pred päťtisíc divákmi ako pred prázdnym hľadiskom. Aj pre nás je to motivácia, keď sú ľudia na nás zvedaví, že si vážia to, čo na ihrisku robíme, že sa snažíme hrať čo najlepšie. Verím, že spoločnými silami to dokážeme aj dnes proti Trenčínu,“ láka fanúšikov do Čermeľa Uroš Matič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalistov MFK čaká extrémne dôležitý duel v hre o medaily