Futbalisti Slovenska "21" remizovali v Portugalsku

SITA|9. aug 2011 o 21:01

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov hrali v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v portugalskom Estorile s favorizovanými domácimi rovesníkmi nerozhodne 1:1.

Duel bol pre slovenskú dvadsaťjednotku generálkou na blížiaci sa zápas proti Kazachstanu v kvalifikácii ME 2013.

ESTORIL. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov hrali v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v portugalskom Estorile s favorizovanými domácimi rovesníkmi nerozhodne 1:1 (0:0).

Po bezgólovom úvodnom dejstve sa hneď na začiatku druhého polčasu presadil hosťujúci Arnold Šimonek, konečnú remízu zachránil v 64. min kapitán portugalského výberu Rui Fonte.

Duel na Estádio António Coimbra da Mota bol pre zverencov trénera slovenskej dvadsaťjednotky Ivana Galáda generálkou na blížiaci sa zápas proti Kazachstanu v kvalifikácii ME 2013, ktorý sa uskutoční 6. septembra na súperovej pôde v Almaty.

Vo výbornom prostredí na novej tráve odohrali mladí Slováci proti favorizovanému súperovi veľmi dobrú partiu. Hostia nastúpili bez dvoch opôr stredu poľa Filipa Kissa z Cardiffu City a Róberta Maka z Norimbergu, navyše v 38. min musel pre zranenie odstúpiť brankár Pavol Bajza, ktorého nahradil Matej Rakovan. Ani tieto nepríjemné skutočnosti však nemali vplyv na sympatické vystúpenie a herný prejav mladých Slovákov.

Už v 3. min Lalkovič v dobrej pozícii trafil len do brankára Lopesa, onedlho zasa predviedol dobrý ťah na bránku Eduardo Wilson, no tiež bez gólového efektu. Aktivitou hýril na trávniku najmä legionár z FC Chelsea Lalkovič. Hráči Portugalska mali síce častejšie loptu na kopačkách, hostia však boli nebezpečnejší.

Po bezgólovom prvom dejstve sa Slováci hneď na začiatku druhej časti dokázali aj presadiť, keď sa v 46. min o úspešný zásah postaral tvrdou strelou nitriansky útočník Arnold Šimonek.

Domáci, ktorí zvíťazili v ostatných štyroch dueloch (Nemecko 4:2, Švédsko 3:1, Írsko 2:0, Rakúsko 2:0, pozn.), potom pochopiteľne pridali a dočkali sa vyrovnávajúceho gólu. V 64. min po centri Andrého Martinsa skóroval kapitán portugalskej dvadsaťjednotky Rui Fonte - 1:1. Tento remízový stav mohol zmeniť v závere striedajúci Ákos Szarka, no jeho hlavičke v 89. min chýbala väčšia razancia.

Ivan Galád, tréner SR 21: "Dôležitejší ako výsledok je pre mňa výkon, prístup a aktivita hráčov v národnom drese. Dokázali sme byť viac ako vyrovnaným súperom kvalitnému tímu Portugalska. Teší aj výsledok, ale hráči dokázali, že vedia byť rovnocenným súperom špičkovým európskym tímom. Mali sme aktívny vstup do zápasu a niekoľko dobrých striel. V druhom polčase sme išli do vedenia krásnym gólom Šimoneka, súper ale dokázal odpovedať."

Portugalsko "21" - Slovensko "21" 1:1 (0:0)

Góly: 64. R. Fonte - 46. Šimonek, ŽK: 66. R. Fonte, 88. A. Almeida - 30. J. Greguš, 41. Šimonek, rozhodoval: Capela (Portug.)

Zostava SR "21": P. Bajza (38. Rakovan) - Pauschek (75. Marek Hlinka), L. Štetina, M. Kolmokov, Čonka - J. Greguš (88. R. Pillár), J. Vavrík (75. Mazan) - R. Valenta (75. Kolčák), Štefánik (64. Ferenčík), Lalkovič (64. Szarka) - Šimonek

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov