Futbalisti Revúcej doma pohoreli

(Autor: MFK Revúca)
Peter Podolinský|27. sep 2017 o 16:17

Aj keď boli favoritmi, na ihrisku to bolo inak.

REVÚCA. V uplynulom kole IV. ligy Juh SsFZ hostili Revúčania tím Jupie futbalová škola Marek Hamšíka. Aj keď boli tabuľkovo favoritmi, na ihrisku to bolo inak.

V 8. kole zavítal do Revúcej prvýkrát tabuľkovo nižšie postavený súper.

Po troch presvedčivých víťazstvách s impozantným skóre 12:0 boli preto jasnými favoritmi na víťazstvo domáci hráči.

Priebeh zápasu

Priebeh zápasu však otočil všetky papierové prognózy naruby.

Už v 5. min. po domácej strate lopty v strede ihriska išli do brejku hosťujúci Konder s Plškom, ale Opiela s pomocou Krajňáka zblokovali strelu prvého menovaného na roh.

V 11. min. po ďalšej chybnej rozohrávke domácej obrany vypichol loptu Šimunek a sám pred Opielom nemal problém skórovať.

Po úvodnom góle sa očakával nápor domácich, do ďalšej šance sa však dostali v 13. min. hostia, ale strela Kondera nemala potrebnú razanciu ani smer a Opiela ju kontroloval mimo brány.

V 22. min. sa do šance dostali aj domáci. Šestinova strela z priameho kopu ale smerovala len do náručia brankára. Hneď z následného protiútoku prihral Plško Ďurtovi, ktorý obišiel vybiehajúceho Opielu, ale nemal už dostatok síl na razantné zakončenie a Urc na bránkovej čiare vykopol loptu na roh.

V 27. min. vybojoval loptu na stredovej čiare domáci Šestina, potiahol ju až do šestnástky, jeho krížna strieľaná prihrávka preletela popred celú bránu, ale Faško ani Bystrán na ňu nedočiahli.

V 38. min. prihral aktívny Plško na krídlo Balážovi, ten našiel na šestnástke Ďurtu, ktorý sa narážačkou s Konderom dostal až pred bránu a túto krásnu akciu zakončil druhým gólom v sieti domácich.

V poslednej minúte prvého polčasu vysunul Konder z vlastnej polovice Ďurtu, ktorého v pokutovom území nedovolene zastavil Krajňák a rozhodca ukázal na biely bod.

Opiela vystihol smer Konderovej strely, ale tá bola dostatočne prudká a do šatní sa išlo za hrozivého stavu 0:3.

(Autor: MFK Revúca)

Po zmene strán pokračoval obraz hry z prvého polčasu. Domácim sa nedarilo nič a kopili jednu chybu za druhou, naopak hostia hrali v pohode a vychádzalo im takmer všetko, na čo siahli.

V 46. min. sa do šance predieral Konder, ale tiesnený Antalom netrafil bránu. Ten istý hráč sa dostal do šance aj o minútu neskôr, keď ho po vypichnutí lopty vysunul Šimunek.

Tentokrát sa vyznamenal Opiela a bol z toho iba rohový kop.

V 52. min. hostia nakopli loptu z vlastnej polovice, tá spadla na hranici domácej šestnástky, kde ju obrana ani brankár nedokázali upratať a po priťuknutí Kondera poslal loptu po zemi k ľavej žrdi Plško – 0:4.

Na druhej strane po priťuknutí Šestinu strieľal Gömöri, brankár Jančiar sa však vyznamenal a robinzonádou zabránil gólu.

Následná Faškova dorážka smerovala vedľa brány.

V 56. min. dokonal skazu Revúčanov svojím druhým gólom Plško.

Po ďalšom zlom odkope domácej obrany prebral prihrávku od Šimuneka z hranice šestnástky strelou ako cez kopír upravil na 0:5.

Do konca ešte stále ostávala viac ako pol hodina. Trápenie domácich pokračovalo.

V 65. min. po rohovom kope v skrumáži hlavičkoval Pšida, ale lopta z jeho hlavy sa do brány nezmestila.

V 78. min. v domácom drese debutujúci Šmídt kolmicou vysunul Luntera, ale ten neprihral lepšie postavenému Šestinovi a jeho strelu brankár poľahky kryl.

V 81. min. vyskúšal pozornosť Opielu z priameho kopu Kulík, tentokrát bol však domáci brankár na mieste.

V 83. min. skúšal na opačnej strane šťastie Šestina, no Jančiar jeho strelu vyrazil na roh.

Poslednú príležitosť mali opäť hostia. Pšida sa dostal do rýchleho protiútoku, ale Opiela jeho krížnu strelu vyrazil na roh.

Výsledok zápasu je po doterajšom priebehu sezóny veľmi prekvapujúci, na druhej strane je nutné uznať, že absolútne zaslúžený.

Štatistika

MFK Revúca - JUPIE futbalová škola Mareka Hamšíka 0:5 (0:3)

Góly: 11. a 38. Šimunek, 45. Konder (11 m), 52. a 56. Plško.

MFK Revúca: Opiela - Majerčík, T. Urc (K), Krajňák, Antal, Gömöri, Máté, Šestina, Slovák, Bystrán (63. Šmídt), Faško (69. Lunter).

JUPIE futbalová škola Mareka Hamšíka: Jančiar - Praženica, Veselovský, Giertl, Hudec, Konder (63. Samson), Plško (77. Sedláček), Pšida (K), Baláž (69. Blažko), Šimunek, Ďurta (80. Kulík).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Revúcej doma pohoreli