Futbalisti MFK Rožňava potešili fanúšikov výhrou nad Čaňou

Návrat. V mužstve MFK Rožňava nastúpil aj skúsený hráč Miloš Gallo.
Návrat. V mužstve MFK Rožňava nastúpil aj skúsený hráč Miloš Gallo. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|22. mar 2016 o 00:00

V prvom jarnom domácom vystúpení štvrtoligisti z Rožňavy nezaváhali a Čaňu zdolali 4:2.

ROŽŇAVA. V slnečnom, ale studenom počasí sa Rožňava ujala vedenia gólom J. Figúra už v tretej minúte. Po štvrťhodine pridal Kovács po spolupráci s Lippaiom druhý gól.

Domáci mali stálu prevahu a hostia hrozili len po štandardných situáciách. Na zníženie využili až tretiu v závere prvého polčasu.

V druhom polčase musel pre svalové zranenie striedať domáci Á. Lippai a nahradil ho Mi. Gallo. Po viac ako hodine hry poistil vedenie druhým gólom F. Kovács. O chvíľu na to mala Rožňava výhodu penalty, no Mi. Gallo ju nepremenil.

Nasledovalo viacero šancí domácich, no J. Figúr uspel až osem minút pred koncom. Hostia v poslednej minúte korigovali na konečných 4:2.

((a))

Nekoncentrovanosť

Tréner hostí Ľubomír Maďarík si bol vedomý toho, že Rožňava potrebuje body.

„Na predzápasovej príprave som mužstvo upozorňoval, že Rožňava hrá o záchranu, že pôjdu do nás od prvej minúty. Nabádal som hráčov, aby boli koncentrovaní od prvej do poslednej minúty,“ povedal tréner FK Čaňa Ľubomír Maďarík.

„Bohužiaľ, akoby som to privolal. Hneď v tretej minúte sme po chybe dostali prvý gól. Kým sme sa spamätali, dostali sme druhý gól. No mali sme aj šťastie, lebo domáci nejaké tie šance zahodili. Na konci polčasu sme sa dostali do zápasu gólom. Myslel som, že v druhom polčase začneme kus aktívnejšie. Nabádal som svojich hráčov, aby hrali kolmejšie dopredu, lebo terén ešte nedovoľoval hrať technickejšie. Bohužiaľ to nevyšlo. Domáci zvýšili na 3:1, mohli dať aj penaltu, potom na 4:1. Na konci sme už len korigovali výsledok. Gratulujem domácim k víťazstvu. Myslím, že mali väčšiu túžbu zvíťaziť. Chceli sme hrať profesorsky, no domáci nás vyškolili. Lebo hrali priamočiarejšie a z toho dávali góly. Rozhodujúca bola naša nekoncentrácia na zápas. Nemôžeme dostať tak rýchlo dva góly. Na to som upozorňoval, lebo viem, že Rožňava na nás vybehne, lebo majú málo bodov. Budú chcieť rozhodnúť čo najskôr.“

Prečítajte si tiež:

Rýchle góly

Zápas sa v úvode podobal na jesenný zápas v Čani. Akurát s tým rozdielom, že rýchle góly tam inkasovala Rožňava.

„Išli sme s cieľom hneď v úvode sa na nich natlačiť a čo najskôr dať góly,“ povedal tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

„Čo sa nám aj podarilo. To nám dalo taký pokoj na kopačky. Mali sme prevahu, vytvárali sme si šance. Súper hrozili po štandardkách. Škoda, že sme dostali gól na 2:1, čo nás trochu zaskočilo. Súperov hráč to veľmi dobre trafil. To nám mierne podlomilo kolená a trocha sme sa začali obávať o výsledok. Našťastie sme v druhom polčase pridali dva góly.“

Zlomové boli podľa trénera prvý a tretí gól.

„Za stavu 2:1 hrozil súper vyrovnaním, no našťastie sa nám podarilo skórovať a mali sme znova pohodu na kopačkách,“ povedal Dávid. Víťazstvo nad súperom z hornej časti tabuľky pridalo rožňavským hráčom na sebavedomí. „Potrebujeme ho. Aj keď máme dobrý tím, máme v zápasoch aj slabšie pasáže. Verím, že budeme hrať ešte lepšie,“ povedal Dávid.

V najbližšom kole cestuje Rožňava do Strážskeho, potom doma privítajú vedúci Veľký Horeš.

„V Strážskom by sme nechceli prehrať. Každý bol je pre nás dôležitý. Potom doma ťažký súper, prvý Veľký Horeš. Očakávam, že to bude jeden z najlepších zápasov na jar. Majú kvalitný tím, no chceme im byť minimálne vyrovnaným súperom,“ povedal rožňavský tréner.

Venované Karolovi

Prezident MFK Rožňava M. Domik spolu s trénerom L. Dávidom i hráčmi venovali víťazstvo nad Čaňou Karolovi Csobádimu.

„Pred zápasom som sa rozprával s hráčmi. Zhodli sme sa, že nám tu chýba veľký fanúšik a to je pán Karol Csobádi, ktorý pre futbal veľa urobil. Nielen pre rožňavský, ale pre futbal v celom okrese. Jeho stránka veľmi chýba, pretože je chorý a je v nemocnici. Všetci chlapci dali srdce do toho a odkazujeme mu, že tak ako sme my bojovali v zápase s Čaňou, nech aj on takto bojuje s chorobou. Očakávame ho u nás na štadióne čo najskôr,“ povedal Michal Domik.

K želaniu skorého uzdravenia sa pripájame aj my v redakcii Rožňavského týždenníka.

Fakty

Rožňava – Čaňa 4:2 (2:1)

G: 3. a 82. J. Figúr, 19. a 64. F. Kovács – 41. D. Lipnický, 90. T. Steininger, ŽK: 0 – 15. L. Labič, 67. P. Peťovský, R: K. Micheľ, D: 150.

ROŽŇAVA: Š. Mišina – Z. Breuer, Á. Lippai (46. Mil. Gallo), R. Kúdela, J. Figúr, F. Kovács (86. L. Drobňák), P. Gere, M. Gere, J. Ďuriček, T. Havko (70. R. Greško), P. Sappanoš.

Ostatné výsledky 18. kola IV. ligy Juh:

Medzev – Sobrance 2:0, Spišské Vlachy – Michaľany 3:0, Geča – Borša 2:0, Kalša – Krompachy 2:0, Veľké Kapušany – Strážske 2:1, Maria Huta – Veľký Horeš 0:4, Rudňany – Veľký Folkmar (odohrá sa 23. 3. 2016).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti MFK Rožňava potešili fanúšikov výhrou nad Čaňou