Futbalisti Lipian v Moldave nepochodili

Jozef Talian. Brankár ŠK Odeva Lipany.
Jozef Talian. Brankár ŠK Odeva Lipany. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|3. máj 2012 o 00:00

Futbalisti ŠK Odeva Lipany cestovali na zápas 25. kola III. futbalovej ligy Východ do Moldavy nad Bodvou.

V súboji tímov zo spodnej časti tabuľky vyhrali domáci futbalisti 4:2 (1:0). V tabuľke preskočili práve zverencov Stanislava Vargu a usadili sa tak na 11. mieste.

LIPANY. Lipanci prehrali v Moldave prvý počas 0:1, no na začiatku druhého vyrovnali zásluhou Kovalíka a v 62. min. išli do vedenia opäť zásluhou autora prvého gólu hostí.

V ďalšej fáze hry sa gólovo presadili už len domáci hráči, ktorým sa podarilo otočiť vývoj zápasu na svoju stranu a napokon sa tešili z výhry 4:2.

Brankár ŠK Odeva Lipany Jozef Talian hodnotil zápas v Moldave ako smolný, keďže Lipany v ňom od 62. min. viedli, no napokon z bodového zisku na súperovom ihrisku nebolo nič.

„Prvý polčas bol z našej strany herne veľmi dobrý. Mali sme viacero gólových príležitostí, no gól sa nám nepodarilo dať. Oni nám z prvej šance dali hneď gól, keď sme zahrali zle ofsajd systém. V druhom dejstve sa nám podarilo vyrovnať, keď Kajo Kovalík krásnou strelou obstrelil brankára. O pár minút nato dal Kovalík druhý gól a dostali sme sa do vedenia. Škoda, že sme to neudržali. Tlačili sme sa dopredu a boli aktívni, no poisťovací gól sme nedali. Naopak oni z brejku vyrovnali na 2:2 a potom už prebrali iniciatívu a excelovali. Škoda, že sme nevyhrali, tie tri body by nám pomohli, ale musíme ísť ďalej.“

S Trebišovom chcú vyhrať

Zverenci Stanislava Vargu už v sobotu privítajú na domácom trávniku futbalistov Slavoja Trebišov (16.30 hod.).

Lipanci sa momentálne nachádzajú v tabuľke na 12. mieste a stále sú tak blízko zostupových vôd. Aj preto si uvedomujú, že zápas so štrnástym Trebišovom bude z hľadiska bodového zisku veľmi dôležitý.

„My si veríme, chceme ten zápas vyhrať a mať čím skôr pokoj, pretože ešte stále plávame v neistých vodách,“ povedal pred blížiacim sa duelom brankár ŠK Odeva Lipany Jozef Talian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Lipian v Moldave nepochodili