Futbalisti Humenného stoja na prahu odvety

Aj s Michalovcami. 1. HFC Humenné sa s nimi v zime stretol.
Aj s Michalovcami. 1. HFC Humenné sa s nimi v zime stretol. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|22. mar 2012 o 00:00

Odišiel brankár Pillár, staronovými tvárami Chudina a Demčák. Prípravné zápasy kvôli absencii umelého trávnika iba vonku.



HUMENNÉ. Tento víkend otvoria futbalové brány aj kluby riadené VsFZ. Najvyššiemu poschodiu, Majstrovstvám regiónu východ, po jeseni vládnu futbalisti 1. HFC Humenné, ktorým v tesnom závese, s jednobodovým mankom dýchajú na krk Sviťania. Nazreli sme teda do zimnej kuchyne lídra.

Zimná príprava Humenčanov sa začala 10. januára. Skôr klasická, v domácich podmienkach, výnimkou boli iba zápasy, tie hrali futbalisti 1. HFC u cudzích, tam, kde majú ihrisko s umelou trávou.

Seriál prípravných duelov mal napokon osem dielov: Snina 4:1, Sobrance 4:1, Strážske 9:0, Michalovce A 0:2, Stropkov 1:1, Michalovce B 2:2, Bardejov 2:6 a Prešov B 2:4.

„Najskôr sme mali relatívne ľahších súperov, okrem Sniny to boli celky z nižších súťaží. Ďalší súperi už boli zdatnejší, ukázali nám naše chyby, hráčom cestu, ako pracovať, zlepšovať sa. Káder máme mladý, prakticky všetko sú to chlapci, ktorí práve v humenskom futbale vyrastali,“ mienil Russlan Ljubarskij.

V kádri osemnásti

Do jarnej odvety počítajú v 1. HFC sedemnásť mien. Brankári Bálint a Juščík, hráči Bezeg, Dysko, Hreško, Demčák, Jurov, Karnaj, Koromház, Legdan, Ljubarskij, Paraska, Chudina, Pa. Šuľák, Pe. Šuľák, Sima, Vasiľ a Voroňák.

Hosťovanie sa skončilo skúsenému gólmanovi Pillárovi, späť do humenskej kabíny sa vrátili Chudina a Demčák.

„Trápia nás zranenia. Voroňák laboruje s natiahnutým brušným svalom, kapitána Parasku trápi lýtkový sval, Šuľák mal otras mozgu. Pred jarným štartom nič príjemné,“ konštatoval hrajúci humenský tréner.

Z trinástich jarných kôl odohrá 1. HFC Humenné na vlastnom trávniku iba šesť. A vonku má zväčša súperov ako remeň, hneď od začiatku riadne zostra.

Jarná ouvertúra sa udeje vo Vyšnom Opátskom, v tabuľke štvrtý celok, následne sa na humenskom trávniku predstaví tretia Haniska.

Humenčanov čaká v jarnej odvete vonku tiež Stropkov, Svidník či Giraltovce, celky, ktoré na svojom trávniku v jeseni nenašli premožiteľa.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Humenného stoja na prahu odvety