Futbalista Eliáš v Tatrane Prešov zostarol o desať rokov

Lukáš Eliaš. Rozhodol sa pre zmenu dresu a stal sa znovu hráčom Lipian.
Lukáš Eliaš. Rozhodol sa pre zmenu dresu a stal sa znovu hráčom Lipian. (Autor: kušo)
Sportnet|27. feb 2015 o 00:00

Za niečo viac ako pol roka sa všeličo v jeho kariére zomlelo.

Pred poldruha rokom odchádzal Lukáš Eliaš z treťoligových Lipian. Koketoval s možnosťou zakotviť v Tatrane Prešov, no nevyšlo to. Preto prikývol na možnosť pracovne aj futbalovo sa uplatniť Pušovciach. Vtedy asi nikto netušil, že tento hrotový hráč sa predsa ešte objaví nielenže v Tatrane, ale dokonca znovu i v Lipanoch. Tam totiž už pár dní zarezáva.

PREŠOV, LIPANY. Za niečo viac ako pol roka sa všeličo v jeho kariére zomlelo.

Neurazil sa

Vlani sa ukázal medzi zeleno–bielymi. Jeho strelecké dispozície neunikli trénerovi Stanislavovi Vargovi, ktorý ho poznal z pôsobenia práve v Lipanoch. Tentoraz si už cestičku do Tatrana vyšliapal a koncentroval sa na to, aby pomohol gólmi druholigistovi. Párkrát skóroval, no iste chcel viac.

„Nebol som z toho frustrovaný. Nie som taký typ človeka ani hráča. Snažím sa byť nad vecou. Som útočník a viem, že ak nevyjde jedna šanca, neradno plakať, ale treba číhať na ďalšiu. Mal som otvorenú debatu s trénerom, bolo treba obmeniť zostavu, hľadať iné varianty. Neskôr som sa zase objavil v zostave. Takže nerozišli sme v zlom. Naopak, “ vrátil sa k obdobiu, keď to Prešovčanom nešlo, L. Eliaš.

Podotkol, že sprvoti to bolo fajn, neskôr pribudli problémy s výsledkami a bolo treba dať dokopy aj kolektív.

„Museli sme zhodiť zo seba deku, ktorá na nás spadla po porážke s Michalovcami. My, starší, sme sa to snažili stmeliť, mali sme spoločné akcie, aby sme sa lepšie spoznali. Zvládli sme to, vznikla naozaj výborná partia a verím, že Tatran si barážovú pozíciu udrží.“

Takže pri odchode mu bolo trošku aj ľúto za spoluhráčmi, ktorých si obľúbil a s ktorými čosi prežil.

Pôvodne si myslel, že kariéra sa preňho skončí v Pušovciach, kde i podniká a to mu „žerie“ ohromne veľa času.

„Za ostatné mesiace, čo som bol v Tatrane, som zostarol o desať rokov a tak sa už ďalej nedalo pokračovať.“

Jednoducho nezvládal „fachčiť“ rovnako dôsledne vo firme i v príprave.

„Ráno som makal vo firme a po tréningu som znovu dobiehal zameškané pracovné veci. Stále som bol v zhone. Nechcem vykonávať niečo polovičato, musel som preto urobiť radikálne rozhodnutie. Keď som videl mladých, ako dreli na tréningoch a ja som bol zavše mysľou niekde inde, tak mi to nebolo príjemné.“

V Lipanoch nechce sklamať

Zase si „pokecal“ s trénerom Vargom, ale ten nechcel ani počuť, že by zdupkal. Keď však prišiel Tubonemi, otvorila sa závora.

„Už som sa i zmieril s tým, že zostanem a snažil by som sa zo všetkých síl, lenže...“ Vtom prišla ponuka Lipian, kde všetko dôverne pozná. ŠK Odeva úpenlivo hľadal útočníka, lebo tento post nemá už dlhšie obsadený. „Najprv som to bral s rezervou, ale neskôr som si uvedomil, že nestíham ani dvojfzázové tréningy, a tak vo mne skrslo konečné rozhodnutie.“

V III. lige je to predsa len jednoduchšie, tréningy sú popoludní. Predtým sa mu v Lipanoch strelecky darilo, chcel by na to nadviazať.

„Verím, že pomôžem a nesklamem,“ dodal útočník, ktorý sa už v staronovom prostredí aj gólovo zviditeľnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalista Eliáš v Tatrane Prešov zostarol o desať rokov