Projekt Wrexham oslavuje ďalší úspech. Je to jazda nášho života, hovorí hollywoodsky majiteľ

Oslava hráčov Wrexhamu.
Oslava hráčov Wrexhamu. (Autor: TASR/PA via AP)
REUTERS|14. apr 2024 o 11:37

Futbalisti waleského klubu si zaistili postup dve kolá pred koncom súťaže.

BRATISLAVA. Ambiciózny waleský klub Wrexham si zabezpečil postup do League One jednoznačným víťazstvom 6:0 nad Forest Green.

Wrexham v doterajšom priebehu súťaže League Two získal 82 bodov zo 44 zápasov, čím si zabezpečil postup už dve kolá pred koncom súťaže.

Waleský klub tak určite skončí v prvej trojke a v budúcej sezóne bude hrať v tretej anglickej lige prvýkrát od roku 2005.

Herci Ryan Reynolds a Rob McElhenney prevzali 159-ročný klub v novembri 2020, ale v prvej kompletnej sezóne sa im nepodarilo postúpiť z národnej ligy.

Podarilo sa im to až v ročníku 2022/2023, keď postúpili do League Two, v ktorej oslavujú ďalší postup ako nováčik súťaže.

Pre hollywoodskych majiteľov Wrexhamu to bola vzrušujúca a emotívna cesta, uviedol Reynolds po sobotňajšej výhre.

"Keby ste mi pred pár rokmi povedali, že budem plakať slzy radosti nad futbalovým zápasom, ktorý sa odohrá v Severnom Walese, boli by ste Rob McElhenney," napísal Reynolds na sociálnej sieti X. "Toto je jazda nášho života," dodal.

"Wrexham je skutočne magický," napísal Reynolds v ďalšom príspevku a dodal, že majitelia sú priaznivcom klubu zaviazaní.

"Som bez slov," napísal McElhenney po zápase a zverejnil fotografiu najlepšieho strelca Wrexhamu Paula Mullina, ako oslavuje s fanúšikmi.

Tabuľka League Two

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Projekt Wrexham oslavuje ďalší úspech. Je to jazda nášho života, hovorí hollywoodsky majiteľ