Weiss reagoval na Calzonu: Nemusí urážať všetkých, čo urobili predtým viac ako on

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Pavol Spál|9. júl 2024 o 14:55

Weissovi skoro prasklo srdce.

BRATISLAVA. Nedalo mu to, počas tlačovej konferencie sa tréner Slovana Vladimír Weiss nadýchol a reagoval.

„Rukopis trénera Francesca Calzonu je očividný, to som už povedal dávno pred EURO 2024. Hráči hrali výborne a boli skvele takticky pripravení,“ začal tréner Slovana Vladimír Weiss.

Reagoval tak na nedávne slová trénera reprezentácie Francesca Calzonu. Talian v službách Slovenska sa bezprostredne po návrate z majstrovstiev Európy pustil do svojich kritikov. 

„Nemusí však urážať všetkých ľudí a slovanistov, čo sme pracovali v slovenskom futbale predtým. Nemusí spomínať medzi riadkami ľudí, ktorí urobili pre slovenský futbal predtým ešte viac ako on,“ vravel Weiss a dodal, že talianskemu trénerovi gratuluje za dobrý výkon.

Calzona konkrétne Weissa nespomenul, ale použil výraz najslávnejšia futbalová rodina na Slovensku.

VIDEO: Vladimír Weiss st. pred 1. predkolom LM

Vypijem si sním kávu

„Keby sem prišiel, tak mu rád podám ruku a vypijem si s ním kávu, ale nech si váži ľudí, čo tu robia,“ dodal Weiss. Aj on sa v minulosti pustil do kritikov a použil aj tvrdšie sláv.

„Ja som tiež urobil veľmi veľa chýb. Aj trebárs na majstrovstvách sveta v Afrike, za čo som sa vám - médiám aj ospravedlnil. Neriešil som niektoré veci dobre. Ja sa nemením, ale niektoré veci som si uvedomil,“ myslí si Weiss.

„Ja som si tiež po majstrovstvách sveta v Afrike myslel, že som najlepší tréner na svete, ale opak bol pravdou. Ešte som sa musel veľa učiť a premýšľať nad vecami, čo som neurobil dobre. Svoju rodinu si však budem chrániť,“ pokračoval Weiss.

Prasklo mu srdce

Zastal sa aj Róberta Maka, ktorého tréner Calzona na ME nenominoval za jeho vyjadrenie cez médiá.

„Ak by Róbert Mak nedal gól v kvalifikácii proti Islandu, tak by možno on (Calzona, pozn.red.) už dnes nesedel na lavičke,“ dodal Weiss.

„Povedal si iba svoj názor. Nepovedal nič zlého na trénera, ani na vedenie Slovenského futbalového zväzu,“ dodal Weiss. Calzona medzi kritikov zaradil aj ďalšie osobnosti, ktoré dnes pôsobia v štruktúrach Slovana, konkrétne trénera brankárov Jána Muchu a funkcionára Róberta Vitteka.

Tak isto ako môj syn, Vittek, či Mucha. My sme mu neurobili nič,“ dodal Weiss.

„Že sa rozhodol nenominovať Vlada (syna), ktorému skoro prasklo srdce. Ale aj mne, aj mojej žene. To však beriem. Bolo to jeho rozhodnutie. Ok. Majstrovstvá Európy mu vyšli. Slováci boli lepší ako Anglicko a za to mu úprimne gratulujem.“ 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss reagoval na Calzonu: Nemusí urážať všetkých, čo urobili predtým viac ako on