Nedal gól a po zápase plakal. Mal som to premeniť, vravel sklamaný Suslov

Slovenskí futbalisti do 21 rokov sa na európsky šampionát neprebojovali.
Slovenskí futbalisti do 21 rokov sa na európsky šampionát neprebojovali. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|27. sep 2022 o 22:18

Slovenská dvadsaťjednotka nepostúpila na EURO 2023.

BRATISLAVA. Po troch štvrtinách barážového dvojzápasu to vyzeralo nádejne. Slovenskí futbalisti do 21 rokov držali favorizovaného súpera z Ukrajiny na uzde. A výsledkovo mali navrch.

V úvodnom zápase v Žiline vyhrali Slováci 3:2. V prvom polčase odvetného stretnutia, ktoré sa kvôli vojne na Ukrajine hralo na štadióne v poľskom meste Bielsko-Biala, gól nepadol.

Remíza by na EURO 2023 v Rumunsku a Gruzínsku posunula slovenský tím.

Na európskom šampionáte tejto vekovej kategórie sa slovenskí futbalisti predstavili doposiaľ dvakrát. V rokoch 2000 a 2017. Tretiu účasť v utorok nespečatili. V odvete podľahli Ukrajine 0:3.

Rozhodli dva rýchle góly

Slováci mohli ísť do vedenia už v úvodnej desaťminútovke. Po strieľanom centri Adriána Kaprálika sa vo vnútri šestnástky dostal k lopte Tomáš Suslov. Pozíciu si ešte vylepšil, ale mieril len do rúk ukrajinského brankára Anatolija Trubina.

„Bola to veľká šanca, mal som ju premeniť. Teraz to už nezmením,“ vravel Suslov po zápase v rozhovore pre JOJ Šport.

Ukrajinci boli na ihrisku dominantnejším tímom, ale aj ich súper dokázal zahroziť. Slovenský tím sa v ofenzíve znova opieral aj o dvojicu Tomáš Suslov – Dávid Strelec, ktorú pre potreby dvadsaťjednotky uvoľnil reprezentačný tréner A-tímu Slovenska Francesco Calzona.

„V prvom polčase sme súpera nepúšťali do gólových príležitostí. My sme hrozili po rýchlych prechodoch. Veľká škoda, že sa nám nepodarilo skórovať,“ hovoril tréner slovenského výberu do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

Rovnako ako v prvom stretnutí, kľúčové momenty prišli opäť krátko po prestávke. Tentoraz v neprospech Slovákov. V rozpätí šiestich minút inkasovali dva góly a súper sa dostal na koňa.

Nechceli len brániť

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nedal gól a po zápase plakal. Mal som to premeniť, vravel sklamaný Suslov