Napätie pred rímskym derby stúpa. Sarri si rypol do AS, Mourinho reagoval

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|9. nov 2023 o 17:28

Tréneri klubov z Ríma si vymenili názory.

MILÁNO. Rímske futbalové kluby AS a Lazio síce počas hrali resp. hrajú zápasy v pohárovej Európe, omnoho viac pozornosti venujú nedeľňajšiemu derby v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

Tréneri oboch tímov José Mourinho a Maurizio Sarri sa predbiehali vo vyhláseniach. Všetko začal kouč Sarri, ktorého zverenci v Lige majstrov v utorok zvíťazili nad holandským Feyenoordom Rotterdam 1:0.

Po súboji vyhlásil, že jeho zverenci majú za sebou "vojnu", kým na hráčov AS vo štvrtok čaká v Európskej konferenčnej lige na pôde českého tímu Slavia Praha iba "priateľský zápas".

Mourinho na slová trénera rivala reagoval ešte pred stretnutím v Prahe, vyjadrenie Sarriho ho neurazilo.

"Ak by sa mal cítiť niekto urazený, tak je to Slavia Praha a nie ja. Tréner Sarri sa vyjadril tak, ako keby Slavia nemala kvalitu," reagoval portugalský kouč.

"Ja vždy rešpektujem súperov. Možno je rozdiel medzi trénerom, ktorý vyhral 26 titulov, a druhým, ktorý sotva niečo vyhral, presne v takejto mentalite: každý zápas je dôležitý, neexistujú priateľské zápasy."

Tréner Lazia Rím Maurizio Sarri
Tréner Lazia Rím Maurizio Sarri (Autor: TASR/AP)

Mourinho síce počas kariéry získal viacero trofejí vrátane dvoch portugalských, troch anglických, dvoch talianskych či jedného španielskeho titulu. Dvakrát jeho zverenci zvíťazili aj v Lige majstrov.

Sarri síce toľko úspechov nedosiahol, no Lazio v minulej sezóne svoj mestské rivala zdolala v oboch ligových zápasoch a v Serie A skončilo vyššie ako AS v každej z ostatných štyroch sezón. Pred nedeľňajším zápasom oboch súperov delí jediný bod.

Obaja spomenutí tréneri v ostatnom období podrobili vedenie súťaže kritike za rozpis zápasov. Mourinho tak spravil po domácom súboji proti Slavii, keďže jeho zverenci počas víkendu potom podľahli Interu Miláno.

Teraz sa k nemu pridal aj Sarri. "Nemyslím si, že je to znak vysokej inteligencie z ich strany," povedal kormidelník Lazia.

Portugalský kouč AS pred nedeľou označil sťažnosť Sarriho ako neopodstatnenú. "Lazio má v porovnaní s nami k dobru 48 hodín, pretože hralo v utorok a my hráme až vo štvrtok. Teraz však nebudem kritizovať nikoho," dodal Mourinho.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Napätie pred rímskym derby stúpa. Sarri si rypol do AS, Mourinho reagoval