11. deň na EURO: Chorváti majú ťažké srdce na rozhodcu, Spalletti kričal na novinárov

Luka Modrič komunikuje s rozhodcom Dannym Makkeliem po zápase na EURO 2024.
Fotogaléria (15)
Luka Modrič komunikuje s rozhodcom Dannym Makkeliem po zápase na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|25. jún 2024 o 08:15

Chorváti mali smolu, opäť inkasovali gól v nadstavenom čase.

BRATISLAVA. Futbalový komentátor Marko Šapit je známy tým, že pri svojom prejave často povolí uzdu emóciám a inak tomu nie je ani počas EURO 2024.

Chorvátska rozhlasová a televízna spoločnosť HRT dokonca na sociálnych sieťach zverejnila videá z komentátorského stanovišťa, a tak si diváci mohli spojiť s obrazom to, čo počuli v priamom prenose. 

Počas zápasu proti Taliansku videli Šapita v dvoch diametrálne odlišných emóciách. Po góle Luku Modriča kričal od radosti, no tesne pred koncom onemel a nenašiel slová, ktoré by opísali, čo sa stalo.

Chorváti vo svojom záverečnom súboji v skupine B potrebovali zdolať Talianov, aby mali lepšie vyhliadky na postup do osemfinále turnaja.

Od 55. minúty viedli po zásahu Modriča, no v poslednej z ôsmich nastavených minút vyrovnal na konečných 1:1 Mattia Zaccagni.

Modrič: Futbal býva niekedy krutý

Kamery si v závere zápasu často vyberali Modriča, ktorý v tom čase už nebol na ihrisku. Na lavičke náhradníkov však od nervozity nedokázal sedieť.

S napätím sledoval, či jeho spoluhráči udržia tesný náskok, no napokon ich rozosmútil prvý gól Zaccagniho v seniorskej reprezentácii.

"Neviem, čo mám povedať. Futbal býva niekedy krutý. Tento gól sme si nezaslúžili. Neviem, kde rozhodca našiel osem minút," povedal smutný kapitán chorvátskeho tímu.

Nebol jediný, ktorému sa zdala porcia nadstavených minút priveľká. Je pravda, že Holanďan Danny Makkelie raz využil konzultáciu so systémom VAR, no tá bola pomerne krátka a jednoznačná. 

"Všetko rozhodoval proti nám, každý kontakt bol faul. Neviem, prečo nadstavil osem minút. Keď som to videl, myslel som si, že sa pomýlil. Možno sledoval alebo rozhodoval zápas zo včera," povedal Josip Stanišič.

Bývalý hráč Hajduku Split, FC Sevilla či Dinama Záhreb Joško Jeličič premenoval rozhodcu na Machiavelliho, aby jeho meno vyznelo viac taliansky.

"Tendenčne pískal v prospech Talianov, pri penalte nemal inú možnosť. V závere predĺžil zápas o osem minút. Hral som futbal a ako hráč cítite, keď je niečo tendenčné," povedal Jeličič v štúdiu HRT.

Pomôžu im Angličania či Portugalci?

Chorváti ešte nie sú definitívne z hry von, no potrebujú pomoc mužstiev z iných skupín. "Musíme si už len počkať. Nič iné nám nezostáva," vravel Stanišič.

Bronzový tím z MS 2022 postúpi do vyraďovacej časti, keď v C-skupine Anglicko zdolá Slovinsko 3:0 alebo aspoň o štyri góly a Dánsko porazí Srbsko.

Zároveň potrebuje priaznivé výsledky v F-skupine v podobe víťazstva Portugalska nad Gruzínskom a reprezentantov Turecka nad Čechmi.

Fotogaléria zo zápasu Chorvátsko - Taliansko na EURO 2024 (skupina B)

Jeličič dodal, že najviac mu je ľúto práve Modriča, ktorý zrejme odohral posledný reprezentačný zápas. "Teraz nie je čas na takéto príbehy. Uvidíme, či je čas sa rozlúčiť," povedal krátko po zápase.

Aj témou tlačovej konferencie bol možný koniec Modriča v reprezentácii.

"Rád by som hral navždy, ale príde čas, keď budem musieť zavesiť kopačky na klinec," povedal šesťnásobný víťaz Ligy majstrov vo farbách Realu Madrid.

Remíza s Talianskom mu pripomenula sklamanie z EURO 2008, keď Chorvátom vyfúkli v rozstrele semifinálovú účasť hráči Turecka. 

"Je ťažké prekonať zápas s Tureckom, no tento je podobný. Mali by sme však byť hrdí na to, ako sme dnes reprezentovali našu krajinu," doplnil.

Dostal nádhernú poctu

Modrič sa po zápase dočkal uznania aj od talianskeho novinára.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»11. deň na EURO: Chorváti majú ťažké srdce na rozhodcu, Spalletti kričal na novinárov