V Španielsku i Portugalsku vyčíňali fanúšikovia, musela zasiahnuť polícia

Fanúšikovia Sportingu Lisabon
Fanúšikovia Sportingu Lisabon (Autor: TASR/AP)
TASR|1. mar 2024 o 13:26

Nepokoje sa odohrali počas pohárových súťaží.

BILBAO, LISABON. Polícia musela vo štvrtok večer zasiahnuť proti výtržnostiam futbalových fanúšikov v Španielsku i Portugalsku.

Nepokoje sa odohrali počas stretnutí domácich pohárových súťaží.

V severošpanielskom Bilbau napadli priaznivci domáceho klubu Athletic pred odvetou semifinále pohára prívržencov hosťujúceho Atletica Madrid.

Vtrhli do reštaurácie, kde sedeli fanúšikovia z hlavného mesta a jedného z nich museli potom so zraneniami transportovať do nemocnice.

Baskická polícia, známa pod názvom Ertzaintza, potom upokojovala situáciu aj na štadióne San Mamés, keď ju výtržníci napadli fľašami, petardami a inou pyrotechnikou.

Jedného chulígána zadržali, šesť policajtov utrpelo zranenia. Bilbao vyhralo nad Atleticom 3:0 a súhrnným skóre 4:0 sa prebojovalo do finále.

Bitky fanúšikov pred štadiónom Josého Alvaladeho sprevádzali aj lisabonské derby v semifinále Portugalského pohára medzi Sportingom a Benficou (2:1).

Letiaca fľaša zranila jedného priaznivca. Miestna polícia musela proti davu použiť obušky a iné donucovacie prostriedky, informovala agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»V Španielsku i Portugalsku vyčíňali fanúšikovia, musela zasiahnuť polícia