Opustil Slovan, prežil peklo. V Španielsku je super náhradník, siaha na veľkú trofej

Dominik Greif v drese RCD Mallorca.

Opustil Slovan, prežil peklo. V Španielsku je super náhradník, siaha na veľkú trofej

Dominik Greif v drese RCD Mallorca. (Autor: REUTERS)
Dominik Greif v drese RCD Mallorca.
Dominik Greif v drese RCD Mallorca. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|6. apr 2024 o 08:00

Slováci dnes hrajú o Španielsky pohár.

BRATISLAVA. Spodnú bielizeň nosí naruby, z poverčivosti. Na drese nosí trinástku, ale Dominikovi Greifovi prináša v Španielskom pohári šťastie.

Koncom februára jeho meno dominovalo v titulkoch najväčších španielskych médií. „Greif dostal Malorku do finále,“ napísala Marca, najprestížnejší denník v krajine. 

Slovenský brankár chytil v odvete semifinále proti San Sociedad San Sebastian dve penalty a zneškodnil ďalšie šance. Bol mužom zápasu.

„Nie je to sen. Nech sa stane čokoľvek, títo hráči sú už veční. Keby však nebolo Greifa, tak by to nebolo,“ napísal Miguel Chacártegui z denníka Diario de Mallorca.

Dnes, šiesteho apríla 2024 čaká Greifa veľký deň. Oslávi dvadsaťsedem rokov a zároveň môže získať veľkú trofej. Možno najväčší úspech v kariére.

Vo finále Copa del Rey jeho RCD Mallorca vyzve Athletic Bilbao. Zápas sa hrá o 22.00 (vysiela Sport 1) v Seville. 

V hre je aj ďalší Slovák. „Martin Valjent je pre Malorku absolútne nenahraditeľný. Fanúšikovia i ľudia v klube ho zbožňujú,“ vyhlásil pre Sportnet Greif. 

Keď chytá, tak žiari

Stopér Valjent je v Malorke už takmer šesť rokov, v drese RCD odohral viac ako dvesto zápasov. Nosí aj kapitánsku pásku. Ak je fit, tak v základnej zostave zvyčajne nechýba. 

Greif zvyčajne čaká na lavičke, je brankárskou dvojkou. V tejto sezóne odchytal iba jeden ligový zápas, na pôde Valencie uhrala Malorka bezgólovú remízu. 

„Vedel som, že Španielsky pohár bude pravdepodobne mojou súťažou, kde môžem niečo ukázať. Myslím si, že som to urobil. Platí to pre ľudí, ktorí mohli mať nejaké pochybnosti o mojej kvalite, tak aj zvnútra,“ priznal Greif. 

Vždy, keď v tejto sezóne nastúpil v drese RCD Mallorca, tak zažiaril. Zaslúži si pojem super náhradník. Hlavne jeho zásluhou sa Malorka dostala až do finále Španielskeho pohára.

V tejto súťaži odchytal všetkých šesť zápasov, až v štyroch z nich neinkasoval ani raz. Dá sa povedať, že je hlavným hrdinom senzačného ťaženia Malorky. 

„Najviac hrdý som na to, že po všetkom, čo sa mi za posledné tri roky stalo, môžem teraz povedať, že sme vo finále Copa del Rey. Teraz to však musí skončiť dobre,“ pokračoval Greif. 

Ležal tu a nevedeli sme, čo s ním

Predtým však prežil peklo. Trápili ho vážne zdravotné problémy. 

"Dominik? Keď som sem prišiel, ležal tu, mal zranený chrbát, bol tu štyri mesiace, nevedeli

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Opustil Slovan, prežil peklo. V Španielsku je super náhradník, siaha na veľkú trofej