V Petržalke odohrali šialený zápas. Tréner taký nezažil ani pri žiakoch

Momentka zo zápasu FC Petržalka - FC Košice.
Momentka zo zápasu FC Petržalka - FC Košice. (Autor: facebook/FC Petržalka)

Košice zároveň stratili aj teoretickú šancu na postup.

BRATISLAVA. V nedeľu mali v petržalskom klube neohlásený deň otvorených dverí. Nie však v klubových priestoroch, ale len v obrane. V 26. kole sa tak zrodil nový rekord aktuálnej druholigovej sezóny. 

Gólové hody z úvodu sezóny (Žilina B - Námestovo 9:0 v 6. kole) prekonal nedeľňajší duel Petržalky s Košicami. Hostia ho vyhrali zdrvujúco 8:3.

Výnimočnosť stretnutia podčiarkuje skutočnosť, že Košičania hrali od 39. minúty bez vylúčeného obrancu Mateja Moška. V tom čase viedli 3:0. 

Počas oslabenia o jedného hráča pridali po prestávke ešte ďalších päť gólov.

Historický výsledok

"Som fanúšikom Petržalky štyridsať rokov a ešte nikdy sa nestalo, aby doma dostala osem gólov," hneval sa na sociálnej sieti jeden z fanúšikov. Pridali sa však aj povzbudivé reakcie.

Domáci futbalisti mali obrovskú smolu. Hoci dali tri góly, pričom najmä ten posledný od Jakuba Hronca patril medzi výstavné, inkasovali až osem. A to navyše proti oslabenému súperovi ešte prežili nepriamy kop zo šiestich metrov.

Asi nikto sa po zápase nevedel vžiť do ich kože. "Tie pocity boli veľmi zlé. Hlavne, ak sme mali o hráča viac a aj tak sme nedokázali byť kompaktnejší a nepúšťať súpera do šancí. Chlapci dali tri góly, chceli so zápasom niečo spraviť. Ale nastal opak, spravili sme veľké chyby a súper všetky trestal," hodnotil deň po zápase tréner Petržalky Mário Auxt.

Auxt sa venuje trénerstvu už dvadsať rokov, je tiež asistentom trénera Jaroslava Kentoša pri slovenskej reprezentácii do 21 rokov, bol asistentom vo fortunaligovej Žiline. Jedenásť gólov za jeden zápas, z toho osem inkasovaných, však nie je bežné ani v hokeji.

"Priznávam, toto som ešte nezažil ani v žiackej či dorasteneckej kategórii. A to som pracoval už na všetkých úrovniach, vrátane prvej ligy," dodal.

Tréner Petržalky hovoril s vedením

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Petržalke odohrali šialený zápas. Tréner taký nezažil ani pri žiakoch