Zadlžený klub zmizol. Futbalová Senica spadla o sedem líg, ale znova žije

Štadión FK Senica, ilustračná fotografia.
Štadión FK Senica, ilustračná fotografia. (Autor: facebook/FK Senica)
Michal Šášky|8. júl 2023 o 10:00

Okresné mesto bude v predposlednej, ôsmej lige.

SENICA. Futbalový štadión v Senici patril dlhé roky medzi tie najkrajšie v slovenskej lige.

Predsa tie najväčšie rekonštrukcie trnavského Štadióna Antona Malatinského či Tehelného poľa v Bratislave boli dokončené až o niečo neskôr.

Na výbornom trávniku sympatickej arény a v krásnom prostredí Záhoria rástli veľké futbalové talenty, pričom mnohé už v mladom veku odchádzali do prestížnych zahraničných klubov a akadémií.

V pozadí tejto idylky sa však nabaľovali dlhy, striedali majitelia s krízovými manažérmi a šport bol iba zásterkou. Hráči sa stali rukojemníkmi a nekonečnými čakateľmi na výplaty.

Klub dlho unikal spravodlivosti, až pred rokom ho dobehlo licenčné konanie. Senický futbal, hoc nedobrovoľne, po trinástich rokoch zmizol z ligy a krátko po storočnici dokonca aj z mapy.

Čo sa v texte dozviete:

  • Kto stojí za Futbalový klub Senica? Čo sa stalo s FK Senica?
  • Ako posledný rok fungoval futbal v meste?
  • Prečo klub štartuje v predposlednej lige?
  • Kto bude trénerom tímu?
  • Aké sú dlhodobé ciele?

Prvoligistu zachránili amatéri

Prvý tím Senice síce vlani optimisticky prihlásili do III. ligy Západ, no rýchlo sa ukázalo, že súťaž by nemal kto hrať. Seniorský futbal v meste načisto zanikol.

„Posledný rok fungovala v Senici iba mládež. Hrávali sme pod hlavičkou futbalového klubu z Kunova, čo je mestská časť. Prichýlili nás,“ rozpráva pre Sportnet riaditeľ nového senického klubu Ivan Tobiáš.

Práve tí, ktorí boli verní senickému futbalu v dobe neistoty a bez výplat, zachránili to najcennejšie, čo klub mal. Profíkov na ihrisku nahradili deti, fanklub na tribúnach zase rodičia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zadlžený klub zmizol. Futbalová Senica spadla o sedem líg, ale znova žije