Futbal: Slovenská reprezentácia už kompletná, v utorok proti Leverkusenu

TASR|22. jan 2001 o 22:17

Kolín 22. januára (TASR) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká v utorok o 18.00 h v Leverkusene prvé vystúpenie v tomto roku. Súperom zverencov trénerskej dvojice Jozef Adamec a Vladimír Weiss bude v neoficiálnom dueli v BayArene domáci Bayer.

Osemnásťčlenný káder sa skompletizoval až v pondelok popoludní v Kolíne nad Rýnom, keď ako posledného bol generálny sekretár SFZ Mikuláš Tarči na letisku vyzdvihnúť Miroslava Karhana z Besiktasu Istanbul. Ešte predtým sa k spoluhráčom pripojili už na nemeckej pôde ďalší legionári - König (Bazilej), Buček, Janočko (Xanthi), Demo (Mönchengladbach), Zeman (Arnhem), Greško (Inter Miláno) a Bališ (WBA). Hráči zo slovenských a českých klubov, doplnení o Vargu zo Sunderlandu, mali zraz už v nedeľu v Bratislave a do Kolína sa presunuli v pondelok po desiatej z Viedne.

"Všetci nominovaní hráči sú už s nami a nikto nemá vážnejšie zdravotné problémy. V priestoroch športového komplexu Hennes nás privítalo nevľúdne počasie a kedže v dôsledku dažďa a sneženia sa nedá trénovať vonku, hráči absolvujú tréning v hale. Samotná hracia plocha v Leverkusene by však mala byť v úplnom poriadku. Pre domácich je utorňajší zápas generálkou na víkendovú bundesligu, preto plánujú pre divákov voľný vstup," informoval M. Tarči. Podľa jeho slov sa v utorok budú tréneri spoliehať najmä na legionárov, ktorí by mali tvoriť jadro základnej zostavy. Výprava sa vráti domov už v stredu.

Bayer Leverkusen, momentálne štvrtý tím nemeckej bundesligy, by sa mal predstaviť v zostave aj s tromi zimnými posilami, do ktorých investoval 37 miliónov mariek, Sú nimi Lucio (Brazília), Diego Placente (Argentína) a Berbatov (Bulharsko). V poslednom prípravnom zápase v nedeľu vyhral Leverkusen doma nad FC Bazilej 2:1 po góloch Berbatova a Kirstena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov