Hostia majú nevšednú motiváciu. V piatej lige sa chystá veľký šláger roka

Z tréningu Tomášoviec.
Z tréningu Tomášoviec. (Autor: Slovan Tomášovce)
Ivan Mriška|11. apr 2024 o 17:46

Oba celky môžu postúpiť do vyššej súťaže.

OSRBLIE, TOMÁŠOVCE. Dlhé roky hrali iba okresnú súťaž. V sezóne 2021/22 však prišiel zlom a TJ Partizán Osrblie postúpil do kraja.

Do šiestej ligy nastupoval malý klub skromne. V premiérovej sezóne pod hlavičkou SsFZ však patrila obec, ktorú preslávilo stredisko slovenského biatlonu, medzi najlepších.

Osrblie skončilo za prvým Breznom len o dva body a nakoniec postúpilo do piatej ligy. V premiérovej sezóne v kraji tak okamžite zaznamenalo postup do vyššej súťaže.

„Prežívame mimoriadne úspešné obdobie, čo si všetci užívame. Dôležité je, že z nášho futbalu majú radosť fanúšikovia. Robíme to pre nich,“ pre Sportnet povedal tréner TJ Partizán Osrblie Blažej Špano.

Tímová práca a zdravie

Recept na úspech je podľa lodivoda Osrblia jednoduchý. Poctivý tréning a správny prístup.

„Aj na amatérskej úrovni musíte trénovať, ak chcete niečo dosiahnuť. V Osrblí sme veľmi dobrá partia, preto každého futbal baví,“ dodal.

Obec z okresu Brezno je v piatej lige nováčikom. Opäť však patrí medzi popredné celky súťaže, aktuálne je s 39 bodmi na prvom mieste tabuľky.

„Vďačíme za to tímovej práci a faktu, že sa nám vyhýbajú zranenia. Tiež je dôležité, že sme mali kvalitnú zimnú prípravu,“ tvrdí Špano.

Kto bude na čele?

V sobotu 13. apríla od 15.30 h sa hrá v piatej lige Stredoslovenského futbalového zväzu (SsFZ) veľký šláger. Líder z Osrblia hostí druhé Tomášovce, ktoré na prvé mužstvo tabuľky strácajú jediný bod.

„Bude to špecifické stretnutie, ale neberieme ho extra výnimočne. Ideme od zápasu k zápasu a každý chceme vyhrať. I keď je pravda, že hráči sa na šláger tešia,“ prezradil.

V Osrblí je špecifické ihrisko s menšími rozmermi. Zápasy tak prinášajú veľa osobných súbojov, na čo nie sú všetci hráči hostí zvyknutí.

„Nebral by som to ako našu výhodu. Niektoré tímy u nás zaparkujú autobus a len ťažko sa vieme presadiť cez ich organizovanú obranu. Snáď to teraz bude inak,“ praje si.

Ak by Osrblie skončilo po sezóne na prvom mieste, uvažovalo by o vyššej súťaži.

„Ja osobne by som si zahral kvalitnejšiu ligu. Je to však ešte veľmi ďaleko…,“ dodal Špano.

Neprehrali ani raz

Tomášovce sú jediným tímom piatej ligy Juh, ktorý v tejto sezóne neprehral. Na konte majú jedenásť výhier a päť remíz. V klube veria, že horkosť prehry neokúsia ani na pôde Osrblia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hostia majú nevšednú motiváciu. V piatej lige sa chystá veľký šláger roka