Tréner Petržalky verí v bratislavské prostredie. Baráž bude pre jeho tím sviatkom

Hráči FC Petržalka po poslednom zápase druhej ligy.
Hráči FC Petržalka po poslednom zápase druhej ligy. (Autor: Facebook / FC Petržalka)
Titanilla Bőd|20. máj 2024 o 10:30

Spolu s Komárnom dali najviac gólov v druhej lige.

BRATISLAVA. Jarnú časť začali dvoma remízami a jednou prehrou. Potom však už do konca ročníka valcovali.

Futbalisti FC Petržalka v tretej tretine MONACObet ligy získali v desiatich zápasoch 28 z možných 30 bodov. Odmenou za výborné jarné ťaženie im bolo konečné druhé miesto, o ktorom sa rozhodlo v poslednom kole.

Dovtedy druhý Tatran Prešov prehral v Humennom, kým Petržalka zdolala žilinské béčko 5:1, vďaka tomu rivala o bod predstihla.

Zverencov trénera Michala Kuruca čaká v utorok prvý zápas baráže proti Michalovciam na Tehelnom poli. Odveta je na programe v sobotu na východe republiky.

V článku sa dočítate:

  • Odkiaľ sa tréner Kuruc dozvedel stav v Humennom?
  • Prečo bude môcť proti Michalovciam postaviť silnejší tím ako proti Košiciam?
  • Čo očakáva od bratislavského diváka?

Ísť aj do rizika

Pred posledným kolom mal Prešov pred Petržalkou dvojbodový náskok. Teoreticky mohla nastať aj situácia, že Prešov v Humennom remizuje a Petržalka vyhrá, a oba tímy by mali rovnaký počet bodov.

Keďže mali vyrovnané aj vzájomné zápasy (remíza 1:1 v Prešove a 0:0 v Petržalke), rozhodovalo by skóre. Pred zápasom bol v tomto ukazovateli lepší Prešov, Petržalka mala vyhrať minimálne o tri góly, ak ho chcela predstihnúť.

„Plán zápasu bol, aby sme hrali aj viac do rizika, aby sme boli odvážni. Chceli sme ísť za tým, aby sme vyhrali a aby to bolo plus tri,“ uviedol pre Sportnet tréner Michal Kuruc.

Jeho zverenci plán začali napĺňať prakticky od začiatku, prvý gól dali už v druhej minúte a po polhodine hry viedli 3:0. Potom síce hostia znížili, no Petržalka ešte pred koncom polčasu pridala štvrtý a v 57. minúte aj piaty gól.

V tom čase sa zdalo, že práve skóre bude rozhodujúce, keďže v zápase Humenné – Prešov ešte nepadol gól. Hralo sa v rovnakom čase.

„Humenné, Humenné!“

V dnešnej dobe sú výsledky naživo samozrejmosťou a aj zo stretnutí druhej najvyššej súťaže je na internete priamy prenos, čo sa dá sledovať aj na mobile.

„Upozorňovali sme hráčov, nech to neriešia, nech nepočúvajú nikoho z tribúny. Na lavičke mali tiež zákaz to sledovať a dávať hráčom informácie o druhom zápase.

Najdôležitejšie bolo, aby sme sa sústredili na nás,“ prezradil tréner Kuruc, ktorý tiež nechcel vedieť, ako sa vyvíja druhý zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Tréner Petržalky verí v bratislavské prostredie. Baráž bude pre jeho tím sviatkom