Slovan hral v početnej výhode viac než polčas, Gruzíncom však nestrelil ani gól

Momentka zo zápasu 1. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi.
Momentka zo zápasu 1. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|6. júl 2022 o 22:21 (aktualizované 6. júl 2022 o 23:27)

Gruzínsky tím si napriek oslabeniu udržal šancu na postup.

Liga majstrov - 1. predkolo, 1. zápas

ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Coote - Hussin, Hopton (všetci Anglicko), ŽK: Barseghjan - Teidi, Chabradze

ČK: 42. Kobachidze (po 2. ŽK)

Diváci: 10.589

Slovan: Chovan - Medveděv, Kašia, Abena, De Marco (58.Čakvetadze) - Kankava, Kucka (86. Holman) - Zmrhal, Weiss (78. Čavrič), Barseghjan (58. Green) - Ramirez (58. Šaponjič)

Batumi: Kupatadze - Čabradze, Kobachidze, Azackij, Azarov - Teidi, Altunašvili (86. Navalovski) - Mamučašvili, Bidzinašvili (45. Rechviašvili), Davitašvili (72. Vacadze) - Flamarion (72. Radin)

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov s gruzínskym majstrom FC Dinamo Batumi 0:0.

Domáci si na Tehelnom poli vytvorili viacero šancí, ani jedna strela však neskončila v sieti ich gruzínskeho súpera. Presadiť sa nedokázali napriek tomu, že už od 42. minúty hrali v početnej prevahe.

O postup môžu zabojovať v odvete, ktorá je na programe v stredu 13. júla v Batumi. Víťaz dvojzápasu nastúpi v 2. predkole Ligy majstrov proti lepšiemu z dvojice FC Tobol Kostanaj a Ferencváros Budapešť.

Stretnutie týchto dvoch tímov skončilo v stredu takisto bezgólovou remízou.

Hlasy po zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi

/zdroj: TASR, RTVS/

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Výsledkovo je to sklamanie, zažil som však pohárové zápasy, v ktorých sme začali 0:0 a nakoniec sme postúpili. Vedeli sme, že sú rýchli, silní na lopte a takticky pripravení. Takéhoto súpera musíte zdolať z vyložených šancí, ktoré sme mali. Vo futbale dnes rozhoduje fyzická kondícia a v tom boli lepší."

Jurij Medveděv, obranca Slovana: "Sme sklamaní, mrzí to. Dlhšie ako polčas sme hrali presilovku, no nevyužili sme ju. Výsledok 0:0 je veľmi zlý, chceli sme iný. Je to veľká škoda, ale ešte nič nie je prehraté. Pred nami je druhý zápas a my chceme postúpiť.

Mali sme nejaké šance skórovať, aj ja sám som mal jednu veľmi dobrú a ani neviem, ako to brankár chytil. Celý zápas si musíme rozobrať. Hráči súpera boli rýchli, ale do ničoho sme ich nepustili. Mrzí nás tento výsledok aj kvôli divákom. Nikto v klube nemôže byť s takýmto výkonom spokojní. Dúfam, že si ich udobríme po zápase na ihrisku v Batumi."

(Autor: SofaScore)

Priebeh zápasu ŠK Slovan Bratislava - FC Dinamo Batumi

I. polčas:

Hostia sa pokúsili založiť rýchly útok hneď z výkopu, no ich snaženie zastavil faul Teidiho, ktorý si zaň vyslúžil žltú kartu.

K prvej vážnejšej šanci prišlo neskôr na strane domácich, ktorí v ôsmej minúte rozohrávali priamy kop.

S centrom Barseghjana si obrana Batumi následne ľahko poradila a pustila sa do brejku. Altunašvili však Chovanovu bránu spoza šestnástky minul.

Ďalšiu štandardku nepremenili ani hostia po faule Kankavu v rohu ihriska. Na druhej strane sa pokúsil doraziť Weissovu zblokovanú strelu Barseghjan a o chvíľu neskôr prestrelil bránu Ramirez.

Ešte väčšiu šancu vytvoril kapitán Slovana v 32. minúte Medveděvovi, ktorý Kupatadzeho neprekonal z hranice päťky. Na brankára hostí nestačil o niečo neskôr ani Zmrhal. Ten to spoza veľkého vápna skúsil razantným volejom.

Pekne zakombinovať sa podarilo aj hráčom gruzínskeho mužstva. Bidzinašvili zobral súperom loptu v strede ihriska, vysunul Flamariona a ten mu loptu vracal pred bránu, no zasiahol Kašia.

Obranca Kobachidze v 42. minúte fauloval v strede ihriska Barseghjana, dostal druhú žltú kartu a porúčal sa pod sprchy.

II. polčas:

V úvode druhého polčasu nič nenasvedčovalo tomu, že Slovan hrá v prevahe, tím musel dokonca podržať Chovan, keď zastavil strelu Davitašviliho. Ten sa dokázal prebojovať cez niekoľko domácich hráčov.

Tlak hostí neustával ani v nasledujúcich minútach a následne arbiter potrestal prvého zo Slovanistov - žltú kartu dostal Barseghjan.

Kormidelník Weiss ho následne stiahol v trojitom striedaní, keď išli okrem neho "dole" aj Ramirez a De Marco, ktorých vystriedali Green, Šaponjič a Čakvetadze, pre ktorého to bola premiéra v drese bratislavského klubu.

Šancu na reparát dostal vzápätí Medveděv, no na hranici malého vápna opäť zaváhal. Duel sa potom dostal do mŕtveho bodu, aj keď domáci mali mierne navrch.

K oživeniu prišlo v úplnom závere. Slovanisti pritlačili, no z pravej strany sa najprv nepresadil Green, ktorý trafil len bočnú sieť a v nadstavenom čase sa ešte stredopoliar pokúsil centrovať. Jeho pokus zachytil Kupatadze.

Koniec duelu ešte poznačila roztržka medzi hosťujúcim gólmanom a striedajúcim Šaponjičom, pri ktorej musel zasiahnuť hlavý rozhodca.

Liga majstrov - ostatné výsledky

FC Tobol Kostanaj - Ferencváros Budapešť 0:0 (0:0)

FK Bodö/Glimt - KÍ Klaksvík 3:0 (2:0)

HJK Helsinki - RFS Riga 1:0 (1:0)

F91 Dudelange - KF Tirana 1:0 (0:0)

HŠK Zrinjski Mostar - FC Šeriff Tiraspol 0:0 (0:0)

NK Maribor - FC Šachťor Soligorsk 0:0 (0:0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan hral v početnej výhode viac než polčas, Gruzíncom však nestrelil ani gól