Môže prísť Prešov o EURO do 21 rokov? Nepripúšťame si to, tvrdí primátor

Búranie štadióna v Prešove v r. 2018. Výstavba nového ešte nezačala.
Búranie štadióna v Prešove v r. 2018. Výstavba nového ešte nezačala. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|28. jan 2023 o 11:40

Termín koniec roka 2024 je podľa neho reálny.

V strede týždňa sa dozvedeli mimoriadne potešujúcu správu. Dejiskom majstrovstiev Európy 2025 futbalistov do 21 rokov má byť aj Prešov.

Ide zároveň o najväčší otáznik úspešnej slovenskej kandidatúry, keďže výstavba štadióna v metropole Šariša sa do tejto chvíle ešte nezačala.

Predpokladáme, že o pár týždňov budeme mať finálne rozhodnutia a podpísané zmluvy,“ hovorí pre Sportnet primátor Prešova FRANTIŠEK OĽHA.

Ako vnímate pridelenie organizácie EURO 2025 hráčov do 21 rokov Slovensku a potvrdenie Prešova ako jedného z dejísk turnaja?

Mesto Prešov podpísalo memorandum o spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom pri kandidatúre na EURO 2025 hráčov do 21 rokov. Prešov je stále jedným z možných miest, kde by sa mohli odohrať niektoré zápasy tohto turnaja.

Výstavba štadióna sa ešte nezačala, avšak intenzívne pracujeme na tom, aby sme urýchlili všetky procesy, ktoré by k tomu mohli viesť. Predpokladáme, že o pár týždňov budeme mať finálne rozhodnutia a podpísané zmluvy.

Všetky tieto kroky súvisia s tým, ako dopadnú rokovania mestského a krajského zastupiteľstva. Zatiaľ je teda predčasné predstavovať horizont výstavby. Samozrejme, pre mesto Prešov by bolo cťou organizovať takéto podujatie.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik skonštatoval, že štadión v Prešove by mal byť hotový do konca roka 2024. Je to z vášho pohľadu reálne?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Môže prísť Prešov o EURO do 21 rokov? Nepripúšťame si to, tvrdí primátor