City zdolalo Aston Villu, no prišlo o Haalanda. Jubilejný zápas pre De Geu

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. feb 2023 o 12:59

Manchester City čaká v stredu ťažký zápas proti lídrovi z Arsenalu.

LONDÝN. Náskok futbalistov Arsenalu Londýn na čele tabuľky anglickej Premier League sa po víkendovom 23. kole znížil už len na tri body.

Kým "Gunners" v sobotu iba remizovali doma s Brentfordom 1:1, hlavný prenasledovateľ Manchester City o deň neskôr nezaváhal a zdolal doma Aston Villu 3:1.

Líder tabuľky však odohral o zápas menej ako "Citizens", ktorých privíta v stredu v dohrávke 12. kola.

Haaland odohral iba polčas

City rozhodlo o triumfe nad Aston Villou už v prvom polčase, po ktorom viedlo rozdielom triedy vďaka gólom Rodriho, Ilkaya Gündogana a Riyada Mahreza. Hostia v druhom polčase už len skorigovali výsledok zásluhou Ollieho Watkinsa.

Víťazstvo domácich zatienilo zranenie Erlinga Haalanda, najlepší ligový kanonier si poranil stehenný sval pri strete s brankárom hostí Emilianom Martinezom. V polčase ho vystriedal na hrote útoku Julian Alvarez. "Haaland dostal úder, cítil diskomfort.

Za stavu 3:0 sme nechceli riskovať. Uvidíme, ako na tom bude, jeho stav zhodnotíme v ďalších dňoch," uviedol podľa AFP tréner obhajcu titulu Pep Guardiola.

Zatiaľ nie je známe, či nórsky útočník bude môcť nastúpiť v šlágri proti Arsenalu. "Ak nebude môcť hrať, dostane šancu niekto iný. Veríme, že bude pripravený, uvidíme," dodal španielsky kouč.

Arsenal viedol ligu od augusta, no v stredu môže po dlhých mesiacoch o vedúcu priečku prísť. "Citizens" by sa v prípade víťazstva na Emirates Stadium dostali zásluhou lepšieho skóre na čelo. "Dôležitá bude až konečná tabuľka, keď sa odohrajú všetky zápasy.

No pôjdeme do Londýna so snahou zvíťaziť. Ak jeden tím získal v prvej polovici sezóny 50 bodov, je to preto, že hrá výborne. Manko sme v nedeľu skresali, lebo sme podali skutočne dobrý výkon. V ňom musíme pokračovať," povedal Guardiola.

Rashford potvrdil skvelú formu

Uspel aj druhý manchesterský klub, hráči United si upevnili tretie miesto vďaka triumfu 2:0 na ihrisku Leedsu.

Favorit udrel v záverečnej desaťminútovke, o góly sa postarali Marcus Rashford a striedajúci Alejandro Garnacho. Oba tímy sa stretli aj pred štyrmi dňami v dohrávke 8. kola, na Old Trafford sa vtedy zrodila remíza 2:2.

Rashford potvrdil skvelú streleckú formu. Dal už svoj 21. gól v sezóne, dvanásty v Premier League. V uplynulých 15 zápasoch vo všetkých súťažiach skóroval 13-krát.

Anglický reprezentačný útočník ťahá United nahor, jeho tím stráca na City už len dva body, odohral však o zápas viac ako mestský rival. "Marcus je určite jeden z najlepších hráčov v Európe," vyjadril sa na adresu svojho zverenca tréner "červených diablov" Erik ten Hag.

"Má potrebné zručnosti, od prvého momentu, keď som prišiel do klubu, ma presvedčil. Bol som skutočne nadšený, že som s ním mohol pracovať. Už vtedy som mal dojem, že môžem z neho vytiahnuť ešte viac.

Je taký šikovný, má obrovský potenciál, myslím si, že toho môže dosiahnuť ešte veľa. Dokáže skórovať ľavou nohou, pravačkou i hlavou. Ak bude na sebe ďalej dobre pracovať, nastrieľa ešte veľa gólov."

Významné jubileum oslávil brankár hostí David de Gea, ktorý nastúpil na svoj 400. zápas v Premier League.

Španiel však zdôraznil, že viac ako túto métu si cení víťazstvo: "Dnešok nebol o mne, ale o našom triumfe, ktorý sa nám podarilo dosiahnuť. Najmä vďaka tomu si môžem tento míľnik vychutnať. Čisté konto, cenné tri body, 400. duel - perfektný deň."

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»City zdolalo Aston Villu, no prišlo o Haalanda. Jubilejný zápas pre De Geu