Trénerské rošády sa rozbehli. Liptáci lovili v Skalici, tá má ligovú náhradu

Novým trénerom Liptovského Mikuláša sa stal Jozef Kostelník (vpravo).
Novým trénerom Liptovského Mikuláša sa stal Jozef Kostelník (vpravo). (Autor: MFK Tatran L. Mikuláš)
Daniel Dedina|28. máj 2022 o 19:35

Kostelník sa sťahuje na Liptov, Jarábek na Záhorie.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, SKALICA. Napriek historickému úspechu, ôsmemu miestu vo Fortuna lige, ktoré im zaručilo miestenku v play off o účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy, prišli futbalisti Liptovského Mikuláša o trénera.

Marek Petruš sa rozhodol prijať ponuku rodného Prešova, ktorý by sa časom rád vrátil na niekdajšie pozície a aktuálne sa usiluje o postup do druhej ligy.

„Je pekné viesť mužstvo na ligovej úrovni. Verím, že sa na najvyššej scéne ešte objavím,“ skonštatoval v rozhovore pre Sportnet.

Na Liptove už pôsobil

Po tom, čo Petruš oznámil, že na Liptove pokračovať nebude, hľadalo vedenie klubu náhradu. A našlo ju pomerne rýchlo. Novým trénerom Liptovského Mikuláša sa stal skúsený 51-ročný kormidelník Jozef Kostelník.

Paradoxne, ide o ďalšieho prešovského rodáka, ktorý v uplynulých piatich rokoch viedol druholigovú Skalicu a v nedávno skončenej sezóne 2021/11 s ňou obsadil tretie miesto, ktoré po neudelení ligovej licencie pre Sereď a Senicu môže dodatočne znamenať miestenku v najvyššej súťaži.

„Po tom, čo nás na vlastnú žiadosť opustil Marek Petruš, našlo vedenie klubu adekvátnu náhradu v podobe trénera, ktorý v minulosti v našom klube už pôsobil a má skúsenosti aj s najvyššou slovenskou súťažou,“ predstavil klub Kostelníka na facebooku.

„Zmenilo sa to tu nie trošku, ale poriadne. Vidno, že to tu dýcha tou správnou futbalovou atmosférou. Zmodernizovaný štadión vyzerá skvelo, aj keď viem, že na Fortuna ligu nespĺňa podmienky. Ale verím, že v blízkej budúcnosti sa aj to podarí,“ skonštatoval Kostelník pre MY Liptov.

Prídu posily. Ligové?

Ani Skalica dlho bez hlavného trénera nezostala. Aj v prípade Záhorákov došlo k zaujímavej rošáde. Miesto po Kostelníkovi prevezme Juraj Jarábek.

Bývalý kouč Trnavy, Zlatých Moraviec, Karvinej a naposledy Serede, s ktorou síce vo Fortuna lige postúpil do nadstavby o titul a priviedol ju k najlepšiemu umiestneniu v dejinách klubu - piatemu miestu - klub sa však kvôli nevyhovujúcej infraštruktúre v budúcom ročníku najvyššej súťaže nepredstaví.

„Mal som aj iné ponuky, no rozhodujúce pre mňa nakoniec bolo rodinné prostredie, ktorým dýcha MFK Skalica. Tento klub už dlho sledujem a komunikácia s vedením, či už s pánom Bartošom alebo pánom Vargom, bola veľmi príjemná a rýchla. Všetko malo svoju hlavu i pätu,“ prezradil Jarábek pre klubový web, čo ho presvedčilo prijať túto ponuku.

Skalica zostáva naďalej v napätí, či to bude práve ona, ktorá vo Fortuna lige nahradí neďalekú Senicu. Verdikt by mal padnúť budúci týždeň.

„Medzi druhou a prvou ligou je veľký skok, takže ak by sme hrali najvyššiu súťaž, pre hráčov Skalice to bude určite výzva. Samozrejme, konkurencia je základom pre všetkých, tam určite musia prísť nejaké posily,“ doplnil Jarábek pre mfkskalica.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trénerské rošády sa rozbehli. Liptáci lovili v Skalici, tá má ligovú náhradu