Brankár bol famózny, mladý obranca nesklamal a jeden ťah Calzonovi nevyšiel (hodnotenie)

Slovenskí futbalisti sa tešia z gólu počas prípravného medzištátneho futbalového stretnutia pred ME 2024 Nórsko - Slovensko
Slovenskí futbalisti sa tešia z gólu počas prípravného medzištátneho futbalového stretnutia pred ME 2024 Nórsko - Slovensko (Autor: TASR)

Hodnotíme slovenských futbalistov po zápase s Nórskom.

OSLO, BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia remizovala v Nórsku 1:1.

Domáci boli od úvodu stretnutia lepší a zaslúžene sa v 18. minúte ujali vedenia, keď sa presadil útočník Villarrealu Alexander Sörloth.

Domáci mohli pridať aj ďalšie góly, ale skvelé zákroky predviedol brankár Slovenska Marek Rodák. Ten zneškodnil aj penaltu Erlinga Haalanda.

Slováci po striedaniach trénera Francesca Calzonu pridali na dôraze, začali mať viac z hry a tri minúty pred koncom vyrovnali po zásahu Ondreja Dudu.

Sportnet hodnotil slovenských futbalistov, ktorí zasiahli do hry aspoň na 25 minút známkou od 1 po 10 (1 najnižšia, 10 najvyššia).

Marek Rodák - 10

Muž zápasu. Za gól nemohol a mužstvo viackrát podržal. Sám sa na neho rútil 20-ročný talent Manchestru City Oscar Bobb, no Rodák reflexívne zasiahol.

V čistej šanci vychytal aj výborne hrajúceho Martina Ödegaarda, no ešte predtým práve hráč londýnskeho Arsenalu trafil aj brvno jeho brány.

Hviezdny moment Rodáka prišiel v 51. minúte, keď zneškodnil pokutový kop Erlinga Haalanda. Ten poslal loptu popri ľavej ruke brankára, ale ten skvele zakročil a loptu vytesnil na rohový kop.

Rodák výborne zastúpil medzi troma žrďami Martina Dúbravku. Brankársky post je najsilnejšia stránka slovenského tímu.

Michal Tomič - 6

Pri zranení Petra Pekaríka bol prvou voľbou Calzonu na pravý kraj obrany. Koniec koncov reprezentačného matadora striedal aj v zápase s Rakúskom.

Začal nedôraznými defenzívnymi zákrokmi a zlou prihrávkou na Juraja Kucku. Postupne sa však osmelil a v osobných súbojoch bol dôsledný.

Erlingovi Haalandovi zmaril sklzom čistú šancu. V jednom prípade ho síce najväčšia hviezda súpera prehlavičkovala, ale minula bránu.

Norbert Gyömbér - 5

Skúsený reprezentačný stopér sa v prvom polčase blysol dvoma zblokovanými strelami pri veľkých šanciach Bobba a Haaalanda.

Svoju jedinú výraznejšiu chybu v prvom polčase spravil v jeho závere, keď prehral súboj s Haalandom v strede ihriska a z následného brejku takmer skóroval Ödegaard.

Jeho výkon však išiel postupne dole. Defenzíva bola miestami preťažovaná, čo na vlastnej koži pocítil aj Gyömbér. Po jeho faule sa kopal pokutový kop.

V 65. minúte dostal ako jediný slovenský hráč žltú kartu, po následnom priamom kope neustrážil Sörlotha, ale tomu zakončenie nevyšlo.

Adam Obert - 7

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brankár bol famózny, mladý obranca nesklamal a jeden ťah Calzonovi nevyšiel (hodnotenie)