Aj Lobotka si zahrá vo štvrťfinále, Neapol nepripustil žiadnu drámu

Slovenský futbalista SSC Neapol Stanislav Lobotka (vľavo) a v súboji s Djibrilom Sowom.
Slovenský futbalista SSC Neapol Stanislav Lobotka (vľavo) a v súboji s Djibrilom Sowom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. mar 2023 o 23:00

Slovenský futbalista odohral celý zápas.

Liga majstrov - odveta osemfinále

Neapol - Eintracht Frankfurt 3:0 (1:0)

Góly: 45.+2 a 53. Osimhen, 64. Zielinski (z 11m)

ŽK: Jesus - N'Dicka, Lenz, Götze

Rozhodoval: Taylor (Angl.)

Neapol: Meret - di Lorenzo, Rrahmani, Kim (66. Jesus), Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski (74. Ndombele) - Politano (67. Lozano), Osimhen (81. Simeone), Kvaracchelija (74. Elmas)

Frankfurt: Trapp - Buta, Tuta, N'Dicka, Lenz (67. Max) - Rode (74. Jakič), Sow - Knauff (62. Alidou), Götze, Kamada - Borre

/prvý zápas: 2:0, postúpil Neapol/

NEAPOL. Slovenský futbalista Stanislav Lobotka sa pridal ku krajanovi Milanovi Škriniarovi a obaja si zahrajú vo štvrťfinále aktuálnej edície Ligy majstrov.

Kým Škriniarov Inter sa na postup poriadne natrápil, Lobotkov Neapol potvrdil úlohu favorita a v oboch zápasoch zdolal hráčov Frankfurtu.

Po víťazstve na pôde súpera 2:0 triumfovali Neapolčania na Štadióne Diega Maradonu 3:0, pričom celý zápas odohral aj slovenský reprezentant.

Dva góly strelil najlepší strelec Serie A Victor Osimhen a v 64. minúte mohol zaútočiť aj na hetrik, no penaltu prenechal Piotrovi Zielinskému.

Priebeh zápasu SSC Neapol - Eintracht Frankfurt

Neapol mal náskok, a tak pod Vezuvom museli tvoriť najmä hostia. Veľmi im to však nešlo a v prvom polčase si vypracovali len jedinú pološancu, keď po rohovom kope hlavičkoval vedľa Rafael Borre.

Naopak, náskok domácich mohol prikrášliť Chviča Kvaracchelija, no jeho strely zblízka z 19. a 43. minúty chytil skúsený brankár Kevin Trapp.

Domáci diváci sa pred prestávkou predsa dočkali. Lobotka v nadstavenom čase poslal pas na pravú stranu Matteovi Politanovi a na jeho center si najvyššie vyskočil Victor Osimhen - 1:0.

Štatistiky zápasu SSC Neapol - Eintracht Frankfurt.
Štatistiky zápasu SSC Neapol - Eintracht Frankfurt. (Autor: SofaScore)

Neapol kontroloval zápas aj po prestávke a v 53. minúte pridal poistku jeho najlepší kanonier opäť po prihrávke Politana.

Hostia si vypracovali prvú strelu na bránku až po hodine hry, no to už bolo neskoro na zdramatizovanie duelu. Navyše, chvíľu na to premenil penaltu Piotr Zelinski a upravil skóre duelu na konečných 3:0.

Neapol postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov premiérovo vo svojej histórii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Aj Lobotka si zahrá vo štvrťfinále, Neapol nepripustil žiadnu drámu