Tréner treťoligistu nechcel nechať klub padnúť. V neľahkej situácii sa stal štatutárom

Nové vedenie klubu MŠK Novohrad Lučenec: viceprezident Tomáš Boháčik a prezident Arnold Danyi.
Nové vedenie klubu MŠK Novohrad Lučenec: viceprezident Tomáš Boháčik a prezident Arnold Danyi. (Autor: MŠK Novohrad Lučenec)
Titanilla Bőd|8. feb 2024 o 15:00

Veria, že mesto ešte prehodnotí výšku dotácie.

BRATISLAVA, LUČENEC. Treťoligový klub MŠK Novohrad Lučenec má nové vedenie. Prezidentom klubu sa stal Arnold Danyi, viceprezidentom je Tomáš Boháčik, ktorý zároveň zostáva trénerom A-mužstva.

K zmene prišlo po tom, ako bývalí štatutári avizovali, že dňom 31. januára sa vzdajú funkcie. Dôvodom na ich konanie bola nedostatočná dotácia od mesta na chod klubu.

„Keď skončilo bývalé vedenie, mesto hľadalo nejakú alternatívu a pán viceprimátor Baculík oslovil mňa. V minulosti som na Ružinej robil niečo podobné, aj keď, samozrejme, to sa nedá porovnať. Tak som do toho išiel s tým, že pomôžem do leta, kým mesto nájde adekvátne riešenie,“ uviedol pre Sportnet Boháčik.

V Lučenci v uplynulej dekáde zanikol tradičný klub LAFC. Muži vtedy prešli práve pod MŠK Novohrad, ktorý založil Miroslav Beran spolu s ďalšími rodičmi ako mládežnícky klub v roku 2013.

Začínali ako mládežnícky klub

„Ja som odchovanec LAFC-u, no keď som tam pred jedenástimi rokmi prišiel so synom, nebol tam tréner, ktorý by trénoval mladé deti. Zostal som zháčený,“ opisoval začiatky Miroslav Beran.

Na pol roka zobral syna do Rimavskej Soboty. „Mám vynikajúce vzťahy s pánom Marekom Valkučákom. On vtedy mal na starosti vekové kategórie prípraviek. Pre malé deti však bolo dosť náročné každý deň cestovať,“ doplnil.

Takto vznikla myšlienka nového klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner treťoligistu nechcel nechať klub padnúť. V neľahkej situácii sa stal štatutárom