Súťažou kráčali suverénne, ale prišiel zlom. Tréner skončil, majú už nového

Futbalisti Starej Ľubovne (v žlto-čiernom) sa momentálne trápia.
Futbalisti Starej Ľubovne (v žlto-čiernom) sa momentálne trápia. (Autor: facebook MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)
Daniel Dedina|30. sep 2022 o 18:00

Náskok Starej Ľubovne je preč, v tabuľke sa prepadla.

STARÁ ĽUBOVŇA. Do sezóny vstúpili excelentným spôsobom. Úvodných sedem zápasov vyhrali a potvrdzovali pozíciu jedného z najväčších ašpirantov na postup do tretej ligy.

Potom sa futbalisti Starej Ľubovne zasekli. Prehrali štyri stretnutia v rade, dokonca všetky na domácej pôde.

Najprv nestačili na Sabinov (0:1), následne v Slovnaft Cupe vysoko podľahli treťoligovému Stropkovu (1:5). To znamená účastníkovi súťaže, kam by sa Stará Ľubovňa chcela dostať.

Nasledovali ďalšie dva tvrdé údery. Proti Spišskému Podhradiu nestačilo mužstvu vedenie 2:0, zápas prehralo 2:3. Uplynulý víkend utrpelo, napriek bezgólovému prvému polčasu, debakel v súboji s Kechnecom (1:6).

To už bolo veľa aj na skúseného trénera Jozefa Kukulského, ktorý v minulej sezóne doviedol Starú Ľubovňu k triumfu vo vtedajšej IV. lige Sever. Na svoj post abdikoval.

Ešte v úvode septembra, keď sa tím viezol na víťaznej vlne, pritom povedal: „Stará Ľubovňa oslávi na budúci rok storočnicu futbalu. Bola by to čerešnička na torte, ak by sa nám podarilo oslavy vyšperkovať postupom.“

Majú už nástupcu

„Zrejme to naňho doľahlo, každá prehra bolí. Obzvlášť tá proti Kechnecu, kedy sme dostali šesť gólov v druhom polčase. Je to nepríjemné, ale nerobil by som z toho tragédiu. Máme 21 bodov z tridsiatich možných a sme v popredí tabuľky. Verím, že neúspešnú sériu zastavíme,“ hovorí prezident MFK ADV Stará Ľubovňa Ján Fröhlich, ktorý odchádzajúcemu trénerovi poďakoval za spoluprácu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súťažou kráčali suverénne, ale prišiel zlom. Tréner skončil, majú už nového