Brankár, ktorý ignoroval penaltu, opísal situáciu. Čo mu vraveli hráči súpera?

Momentka zo zápasu Lipany (v zelenom) - Poprad, v pozadí brankár hostí Ján Malec.
Momentka zo zápasu Lipany (v zelenom) - Poprad, v pozadí brankár hostí Ján Malec. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Daniel Dedina|27. sep 2022 o 15:30

Odchod z ihriska bol pokus o nátlak na rozhodcu.

Má 37 rokov a za sebou bohatú brankársku kariéru. Súčasťou popradského kádra bol aj v úspešnom druholigovom období, kedy sa mužstvo usilovalo o postup do Fortuna ligy.

Situáciu, že jeho tím na protest voči nariadenej penalte opustil ihrisko, zažil po prvýkrát. Stalo sa tak vo víkendovom stretnutí III. ligy Východ Lipany – Poprad.

„Čítal som v novinách, že Nitra tak spravila v minulej sezóne. Aj som sa nad tým pousmial,“ hovorí brankár FK Poprad JÁN MALEC.

Spúšťačom emócii, ktoré vyústili v protestný odchod vášho mužstva, bola situácia z polovice prvého polčasu. Ako ste ju videli?

Súper mal priamy kop, ale dôležité bolo, čo nasledovalo potom. Mali sme všetci pocit, aj hráči Lipian, že rozhodca ukazuje opačne. Panovali emócie, hráči si medzi sebou vymieňali názory, padali aj tvrdšie slová.

Ja som sa snažil mať čistú hlavu a chcel som si to celé odkomunikovať. Bol som aj za rozhodcom, nech situáciu prehodnotí, pretože hráč, na ktorého bol odpískaný faul, mi do očí vravel, že nech rozhodca príde k nemu a on mu to ozrejmí.

Čo nasledovalo potom?

S absolútne chladnou hlavou a bez emócií som znova šiel za rozhodcom. Volal som ho k hráčovi Lipian, aby stiahol svoj verdikt. Nič by sa nedialo a hrali by sme ďalej. Hráč súpera si to však rozmyslel a rozhodcovi ukazoval zranenie na nohe.

VIDEO: Situácia, po ktorej nasledovala penalta

Po trme-vrme som išiel aj za hráčom súpera, ktorý mal zahrávať penaltu.

Čo ste hovorili jemu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankár, ktorý ignoroval penaltu, opísal situáciu. Čo mu vraveli hráči súpera?