Gyömbér bude mať nového spoluhráča. Mexický brankár sa vrátil do Európy

Guillermo Ochoa.
Guillermo Ochoa. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. dec 2022 o 14:15

Guillermo Ochoa je novou posilou klubu US Salernitana.

SALERNO. Mexický futbalový brankár Guillermo Ochoa sa vracia do Európy, do konca sezóny 2022/2023 bude pôsobiť v talianskom klube US Salernitana 1919.

Stretne sa v ňom aj so slovenským reprezentačným obrancom Norbertom Gyömbérom.

Ako uviedol účastník Serie A na svojom webe, tridsaťsedemročného Ochou priviedol ako náhradu za zraneného gólmana Luigiho Sepeho. V zmluve má aj možnosť predĺženia spolupráce.

Guillermo Ochoa zažiaril na tohtoročných majstrovstvách sveta v Katare v úvodnom zápase skupinovej časti proti Poliakom (0:0), v ktorom chytil pokutový kop Robertovi Lewandowskému.

Mexičania potom podľahli neskorším šampiónom Argentínčanom a na záver zdolali výber Saudskej Arábie, ale do vyraďovacej časti nepostúpili.

Ochoa začal aktuálnu sezónu v mexickom tíme Club América z hlavného mesta Mexico City, na starom kontinente v minulosti pôsobil vo francúzskom AC Ajaccio, belgickom Standarde Liege a v španielskych kluboch Málaga FC a Granada CF.

Premiéru v drese Salernitany by mohol Ochoa absolvovať 4. januára v najbližšom ligovom zápase proti úradujúcemu talianskemu majstrovi AC Miláno.

US Salernitana je momentálne na 12. mieste v 20-člennej tabuľke Serie A so ziskom 17 bodov v 15 zápasov sezóny.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Gyömbér bude mať nového spoluhráča. Mexický brankár sa vrátil do Európy