Obranu Trnavy vystuží navrátilec. V Linzi sa zatiaľ nepresadil

Filip Twardzik.
Filip Twardzik. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|30. dec 2022 o 11:21

Filip Twardzik prichádza späť do Trnavy ako kmeňový hráč LASK Linz.

BRATISLAVA. Český futbalista Filip Twardzik sa takmer presne po roku vracia do slovenského klubu FC Spartak Trnava, odkiaľ v závere minulého roka prestúpil do rakúskeho LASK-u Linz.

Dvadsaťdeväťročný obranca sa dohodol s účastníkom najvyššej slovenskej súťaže na hosťovaní do konca sezóny 2022/2023. Twardzik toho v Linzi veľa neodohral, keďže vynechal pol roka pre zranenie členka a potom nedostal dôveru od nového trénera.

"Chcel som niečo nové. Zo začiatku sa mi darilo, ale potom som sa zranil a ťažko som sa dostával do zostavy. Uzdravil som sa, ale prišiel nový tréner, sezóna sa rozbehla a bolo to ťažké. Som však rád, že som naspäť na Slovensku v Spartaku.

Teším sa na návrat na trávnik, do súťažných zápasov a chcem pomôcť Spartaku k úspechom. Určite budeme chcieť zopakovať úspech v Slovenskom pohári a budem rád, ak k tomu pomôžem," uviedol Twardzik pre klubový web.

Filip Twardzik začal pôsobiť v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži v roku 2018 v klube MFK Ružomberok, od začiatku roka 2021 hrával za Spartak Trnava.

Celkovo má na konte 65 fortunaligových zápasov, v ktorých strelil 12 gólov. Za "Ružu" nastúpil do 39 stretnutí a v drese Spartaka absolvoval 26 duelov.

"Nesmierne ma teší, že sa nám podarilo získať do defenzívy hráča Filipových kvalít. Ide o hráča, ktorý je platný nielen pri plnení obranných povinností, ale aj pri výstavbe útoku. Dlhými prihrávkami dokáže výborne prenášať ťažisko hry, je silný v súbojoch a sebavedomý.

Verím, že spolupráca bude prospešná pre obe strany. Od Filipa očakávame, že nám pomôže naplniť naše tohtosezónne ciele, a zároveň veríme, že Spartak pomôže jemu dostať sa znova do formy, aby sa opäť presadil v Linzi," vyhlásil prezident Spartaka Peter Macho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Obranu Trnavy vystuží navrátilec. V Linzi sa zatiaľ nepresadil