Košičanom sa rozplynul sen o domácom finále v posledných minútach. Spartak vytiahol žolíkov z lavičky

Fanúšikovia FC Košice počas zápasu Slovnaft Cupu proti FC Spartak Trnava.
Fotogaléria (7)
Fanúšikovia FC Košice počas zápasu Slovnaft Cupu proti FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|4. feb 2024 o 12:00

Osemfinále Slovnaft Cupu prinieslo výbornú predohru futbalovej jari. Trnava predviedla v Košiciach skvelý obrat.

KOŠICE. Po záverečnom hvizde väčšina košických hráčov bezradne klesla na trávnik. Sen o domácom finále Slovnaft Cupu sa rozplynul v posledných štyroch minútach.

Naopak, Trnavčania po výhre 3:2 ten svoj o prepísaní histórie a zisku tretieho pohára v rade snívajú ďalej, hoci aj tréner Michal Gašparík priznal, že už boli jednou nohou von z hry.  

Fotogaléria zo zápasu FC Košice - Spartak Trnava v osemfinále Slovnaft Cupu

Košičanom vynikajúco vyšiel vstup do zápasu, v siedmej minúte išli do vedenia po góle Žana Medveda.

Hoci vzápätí trnavský Kelvin Ofori využil nedorozumenie ľavej strany obrany a po peknej individuálnej akcii vyrovnal, Oleksandr Golikov svojim prvým gólom sezóny opäť poslal v polovici prvého polčasu domácich do vedenia, ktoré sa im úspešne darilo udržať až do samého záveru zápasu.

Trnavčanom napokon dokonale vyšli striedania a dva zo strany Košičanov neubránené centre do šestnástky ich napokon poslali do štvrťfinále Slovnaft Cupu.  

VIDEO: Tlačová konferencia po zápase FC Košice - Spartak Trnava

Smutný koniec pre Košice, spokojní a šťastnejší Trnavčania  

Pohárová dohrávka priniesla v Košiciach výbornú atmosféru na tribúnach, o ktorú sa neúnavne počas celého zápasu starali oba fankluby.

A veľkou mierou k tomu prispeli aj aktéri na ihrisku, ktorí po zimnej prestávke ponúkli takmer trom tisíckam divákom dramatický a dobrý zápas.

„Po zimnej prestávke sme videli veľmi zaujímavý zápas na slovenské pomery. Výborne pripravený trávnik a zaujímavý futbal od úplného začiatku. Ten nám nevyšiel, horeli sme v defenzíve a mužstvo viackrát horelo. A odzrkadlilo sa to aj na skóre.

Celý čas som bol spokojný s ofenzívou, vedeli sme sa dostávať do gólových situácií. V druhom polčase do toho chalani šliapli, vyzerali veľmi dobre fyzicky, išli za víťazstvom a nakoniec boli odmenení.

To, čo nám nevychádzalo, centre zboku, ktoré Košičania veľmi dobre bránili a nevedeli sme sa k nim dostať, nakoniec na konci vyšlo a boli z toho dva góly. Sme spokojní a šťastnejší, lebo to mohlo skončiť hocijako. Boli sme už jednou nohou preč z pohára. Ale sme naspäť a ideme ďalej,“ hodnotil zápas tréner Trnavy Michal Gašparík.

Nadviazal naňho domáci Ján Kozák ml.: „Bol to výborný zápas. Pred prvým zápasom sú vždy veľké očakávania, neviete napriek tomu, že dobre trénujete, čo prinesie. Prvý polčas bol, z našej strany výborný.

V druhom polčase sme chceli udržať výsledok, ale chceli sme byť aj aktívni. Trnava išla v závere do veľkého rizika a dala dva góly. Je to pre nás smutný koniec. Myslím si, že tento zápas by si možno zaslúžil penaltové vyvrcholenie.“  

Stiahli sa do ulity priskoro?  

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košičanom sa rozplynul sen o domácom finále v posledných minútach. Spartak vytiahol žolíkov z lavičky