Mám 18 hráčov. Čím mám prekvapiť? pýta sa Weiss pred odvetou Slovana

Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie. (Autor: SITA)
TASR|9. aug 2021 o 09:47 (aktualizované 10. aug 2021 o 07:55)

Slovanu budú chýbať až štyria hráči.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava si v utorok bude môcť zaistiť postup do play off Európskej ligy UEFA 2021/2022.

Minulý týždeň vyhral na pôde gibraltárskeho Lincolnu Red Imps 3:1, ktorý tentokrát v odvete 3. predkola privíta na Tehelnom poli.

V prípade očakávaného postupu sa zverenci trénera Vladimíra Weissa st. v boji o skupinovú fázu stretnú so zdolaným zo zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi Olympiakosom Pireus a Ludogorcom Razgrad (prvý zápas 1:1).

Do odvety idú s rešpektom 

"Vôbec sa nepovažujeme za postupujúceho, súpera nepodceňujeme. Vo futbale sa stáva všeličo, preto sme obozretní a pristupujeme k odvete s rešpektom. Verím, že budeme hrať ofenzívne, k čomu nám snáď pomôžu aj diváci.

Dúfam, že ukážu hlad po futbale a bude ich na tribúnach aspoň sedemtisíc, aj keď súper možno nie je úplne atraktívny. Spoliehame sa na ich pomoc," povedal tréner úradujúceho slovenského šampióna Vladimír Weiss st. na predzápasovej tlačovej konferencii.

Aktuálne opatrenia povolia otvoriť aspoň 50 percent z kapacity štadióna. "Futbal bez nich bol dlhé mesiace smutný. Verím, že zajtra aj vďaka nim bude veselý."

V drese Slovana si práve proti Lincolnu otvoril strelecký účet gruzínsky obranca Guram Kashia, keď strelil úvodný gól stretnutia. 

"Prvý zápas bol veľmi náročný, najmä čo sa týka podmienok, počasia a umelej trávy. Zvládli sme to veľmi dobre a do Bratislavy sme si odviezli dobrý výsledok.

Z môjho premiérového gólu za Slovan sa teším, som šťastný, že som takto pomohol tímu. V domácej odvete si musíme zachovať koncentráciu. Verím, že v tejto sezóne môžeme spoločne dosiahnuť dobré veci," uviedol pre klubový web. 

Až bez kvarteta hráčov

V odvete nemôže Slovan počítať so stopérom Myentym Abenom, ktorý sa zranil v Gibraltári. Dlhšie mimo diania bude s natrhnutým svalom krajný bek Jurij Medveděv, k dispozícii nie sú ani Lucas Lovat a Dávid Holman. 

"Lincoln si v prvom zápase dokázal utvoriť nejaké šance, má šikovných hráčov. V niektorých ukazovateľoch sme boli horší ako súper. No ja verím, že máme dostatočne skúsené mužstvo a postúpime do play off. Pre pokojnú sezónu bude veľmi dôležité, aby sme zápas zvládli," dodal Weiss, ktorý nemá veľa priestoru na manévrovanie so zostavou.

"Úprimne, nemám veľa na výber. Je nás v kádri osemnásť, plus traja brankári. Sú tu hráči, ktorí prišli z hosťovania, lebo pred rokom pre Slovan neboli dobrí a teraz sú. Zranenia sme museli očakávať, ja som tiež pustil niektorých hráčov na hosťovania. Nerátal som, že bude maródka až takáto," doplnil.

"Budeme sa musieť budúci týždeň posilniť, inak to bude veľmi ťažké. Aj na našu ligu."

Na slová trénera nadviazal aj český krídelník Jaromír Zmrhal. Bol tiež rád, že víkendový zápas Slovana s Ružomberkom bol odložený na september. 

"Verím, že nám to pomôže a do zajtrajšieho zápasu pôjdeme oddýchnutejší. Ja osobne som pripravený na ihrisku odovzdať maximum a som presvedčený, že aj moji spoluhráči," skonštatoval na tlačovej konferencii. 

Odvety 3. predkola EL 2021/2022

Utorok 10. augusta:

18.00 Flora Tallinn - Omonia Nikózia /prvý zápas 0:1/

20.30 ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps /rozhodujú: Mikola Balakin - Andrii Skrypka, Viktor Nižnik (všetci Ukr.), prvý zápas 3:1/

Štvrtok 12. augusta:

17.00 FK Alaškert - Kajrat Almaty /prvý zápas 0:0/

18.00 HJK Helsinki - Neftči Baku /prvý zápas 2:2/

19.00 Anorthosis Famagusta - Rapid Viedeň /prvý zápas 0:3/

19.00 Žalgiris Vilnius - NŠ Mura /prvý zápas 0:0/

20.00 FC St. Johnstone - Galatasaray Istanbul /prvý zápas 1:1/

20.45 Celtic Glasgow - FK Jablonec /prvý zápas 4:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Mám 18 hráčov. Čím mám prekvapiť? pýta sa Weiss pred odvetou Slovana