Kodaň nedokázala zaskočiť favorita, Manchester City diktoval tempo už od úvodu

Bernardo Silva (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu
Fotogaléria (13)
Bernardo Silva (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu (Autor: TASR/AP)
TASR|13. feb 2024 o 22:56

Denis Vavro odohral celý zápas.

Liga majstrov - osemfinále, 1. zápas

FC Kodaň - Manchester City 1:3 (1:2)

Góly: 34. Mattsson - 10. de Bruyne, 45.+1 Silva, 90.+2 Foden

Rozhodoval: Sanchez (Šp.), ŽK: Falk, Diks.

Kodaň: Grabara - Jelert, VAVRO, McKenna, Diks - Mattsson (81. Larsson), Falk, Goncalves (70. Höjlund) - Achouri (81. Sörensen), Claesson (55. Cornelius), Elyounoussi

City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Ake - Rodri - Silva (78. Nunes), de Bruyne, Grealish (21. Doku), Foden - Haaland

KODAŇ. Futbalisti Manchestru City zvíťazili v úvodnom osemfinále Ligy majstrov na ihrisku FC Kodaň 3:1. V domácom drese odohral celý duel slovenský obranca Denis Vavro.

Obhajcovia trofeje z Manchestru prišli do Kodane s fazónou desiatich triumfov v sérii vo všetkých súťažiach, pričom neprehrali od 6. decembra.

Navyše prvýkrát v sezóne LM aj s hviezdnym stredopoliarom Kevinom de Bruyneom.

Práve on bol hlavnou postavou úvodu, v 5. minúte hlavou minul, no o ďalších päť si nabehol po pravej strane do šestnástky a z uhla otvoril skóre. City prvú polhodinu tlačilo, no ďalšie góly nevyťažilo.

Silvovu strelu z veľkého uhlu vyrazil brankár Grabara na brvno, Haalandove akrobatické zakončenie išlo nad a vlastné brvno trafil po obrannom zákroku aj Vavro.

Fotogaléria zo zápasu FC Kodaň - Manchester City (Liga majstrov)

Kodaň sa dovtedy smerom dopredu trápila, i keď jej snaha nechýbala. Odmena za aktivitu prišla v 34. minúte po veľkej hrúbke Edersona, ktorý rozohral rovno na nohu Achouriho. Jeho zblokovaná strela sa odrazila k Mattssonovi a ten ju zakrútil do siete.

Do polčasu však išli z náskokom hostia. De Bruyneho zrazená prihrávka prešla vo vápne k Silvovi a ten poslal loptu k vzdialenejšej žrdi.

City prišlo v prvom polčase o Grealisha, ktorého vystriedal Doku.

V druhom dejstve hostia kontrolovali hru, súpera takmer k ničomu nepustili a sami si vytvorili viacero dobrých príležitostí.

Tretí gól mohol pridať v 69. minúte Doku, ale jeho tvrdú strelu vyrazil Grabara. Neujala sa ani hlavička Haalanda, no v nadstavenom čase pridal tretí gól Foden.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kodaň nedokázala zaskočiť favorita, Manchester City diktoval tempo už od úvodu