V českej nominácii chýba hviezda EURO, po treste sa vracia Kúdela

Český futbalista Patrik Schick.
Český futbalista Patrik Schick. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. aug 2021 o 15:52

Chýba viacero zranených opôr.

PRAHA. Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý povolal do kádra na kvalifikačné zápasy MS 2022 s Bieloruskom, Belgickom a na prípravný duel s Ukrajinou jediného nováčika. Je ním Milan Havel z Viktorie Plzeň.

Chýba však potrestaný útočník Patrik Schick i viacero zranených opôr.

V nominácii je zatiaľ 20 mien, ďalších troch hráčov povolá tréner po víkendových ligových zápasoch. "Vzhľadom na súčasnú situáciu nebolo jednoduché nomináciu zložiť," citoval Šilhavého web idnes.cz.

Pre zranenia v nominácii nefigurujú napríklad Ondřej Čelůstka, Pavel Kadeřábek, Michael Krmenčík či Jiří Pavlenka. Schick si odpykáva trest za vylúčenie v marcovom zápase s Walesom. "Bude veľmi chýbať," komentoval Šilhavý.

Do reprezentácie sa vrátil Ondřej Kúdela zo Slavie Praha, ktorý si už odpykal desaťzápasový trest. Ten mu udelila UEFA po zápase Európskej ligy s Glasgowom Rangers za údajný rasizmus.

Po zranení v rovnakom stretnutí sa vrátil do kádra aj brankár Ondřej Kolář.

Nominácia reprezentácie Česka:

Brankári: Ondřej Kolář (Slavia Praha), Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus), Filip Nguyen (Slovácko)

Obrancovia: Vladimír Coufal (West Ham), Jan Bořil, Ondřej Kúdela, David Zima (všetci Slavia), Tomáš Kalas (Bristol), Aleš Matějů (Brescia), Milan Havel, Jakub Brabec (obaja Plzeň)

Stredopoliari: Jakub Jankto (Getafe), Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham), Tomáš Holeš (Slavia), Alex Král (Spartak Moskva), Michal Sadílek (Twente), Jakub Pešek (Sparta)

Útočníci: Matěj Vydra (Burnley), Adam Hložek (Sparta)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V českej nominácii chýba hviezda EURO, po treste sa vracia Kúdela