Keď prišla ponuka, neváhal. Ravasovi v MLS sľúbili post brankárskej jednotky

Henrich Ravas, brankár Widzew Lodž.
Henrich Ravas, brankár Widzew Lodž. (Autor: Reuters)
SITA|10. jan 2024 o 15:45

Je mi jasné, že musím podávať kvalitné výkony, povedal.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový brankár Henrich Ravas po pôsobení v Poľsku zamieril koncom roka 2023 do USA a chytať bude za klub New England Revolution zo súťaže MLS.

V zámorí podpísal kontrakt do decembra 2026 s opciou na ďalší rok.

V rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) prezradil, že prvý kontakt s novým klubom zaznamenal v novembri.

Tréner si ho pamätá z Anglicka

"V tom čase to bol ešte skorý proces a išlo čisto len o informáciu, že hľadajú brankársku jednotku a či by som mal záujem. Neváhal som. Povedal som áno, agent im dal moje meno a oni si na mňa spravili podrobný report.

Tréner brankárov je Angličan, trénoval napríklad v Manchestri City. Neskôr mi prezradil, že si dokonca pozeral moje zápasy ešte z Anglicka, keď som tam prišiel. Začiatkom decembra som sa dozvedel, že som pre nich opcia číslo jeden a nabralo to rýchle obrátky,“ komentoval 26-ročný senický rodák.

Henrich Ravas v drese Widzew Lodž.
Henrich Ravas v drese Widzew Lodž. (Autor: facebook/Henrich Ravas)

Ostatné dve sezóny strávil v klube Widzew Lodž. "Mám rád výzvy, v Lodži som si vybojoval miesto a páčilo sa mi tam. Začínal som však pociťovať potrebu profesionálne sa už posunúť, začal som cítiť, že ak chcem napredovať, mal by som sa ísť do lepšej ligy, čo si myslím, že MLS je. Navyše New England Revolution chce bojovať o vyššie priečky a to sa mi veľmi pozdáva, chcem tímu k tomu dopomôcť.

Tiež musím spomenúť, že za posledné dva-tri roky predali dvoch brankárov do Premier League. Mladší už nebudem, takže keď takáto šanca prišla, nechcel som si ju nechať ujsť a v budúcnosti to ľutovať,“ pokračoval Ravas, ktorý v klube nahradí českého brankára Tomáš Vaclíka.

Prísľub postu jednotky

Od nového zamestnávateľa slovenský gólman dokonca dostal prísľub postup tímovej jednotky. "Priviedli ma ako brankársku jednotku. Rozprával som sa s trénerom, ktorý tiež je v klube nový. Tiež ma pozorne 'skúmal' a je veľmi spokojný, že som podpísal. Po debate s ním mám ešte lepší pocit.

Je mi jasné, že musím podávať kvalitné výkony. Ale to je šport, chcem hrať na čo najvyššej úrovni v čo najprestížnejších zápasoch. Pokiaľ ide o brankársku stránku, páči sa im, ako som chytal, ale chcú so mnou pracovať na zlepšení. Som na to pripravený a teším sa.,“ uviedol Ravas pre futbalsfz.sk.

O prestupe sa radil najviac s Jánom Novotom. "Nás brankárov má na starosti v národnom tíme. Mám voči nemu veľký rešpekt a mohol som sa spoľahnúť, že mi poradí tak, aby to bolo čo najlepšie pre mňa.

Samozrejme, že som sa radil aj s najbližšou rodinou, ale to už ku koncu. Tiež som písal Shayovi Givenovi, keďže jeho Kevin Hitchcock (tréner brankárov New England Revolution, pozn.) trénoval,“ povedal Ravas.

Ravas už v USA podstúpil lekársku prehliadku a teraz bude v Poľsku čakať na udelenie potrebných víz. Rodina sa k nemu pripojí na prelome februára a marca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Keď prišla ponuka, neváhal. Ravasovi v MLS sľúbili post brankárskej jednotky