Futbal ako slivovica, dobre padol na zahriatie

V obkľúčení. Kapitán MFK Košice Peter Šinglár v strede, v 16. kole futbalovej Corgoň ligy.
V obkľúčení. Kapitán MFK Košice Peter Šinglár v strede, v 16. kole futbalovej Corgoň ligy. (Autor: tasr)
Sportnet|10. nov 2011 o 00:00

Ten futbal bol ako slivovica. Dobre padol na zahriatie v chladnom jesennom podvečeri. Mocné grády mu dodávala snaha oboch mužstiev, lebo jeden i druhý MFK (košický i ružomberský) sa bil o víťazstvo od prvej do poslednej minúty.

A to sa tradične preriedeným čermeľským tribúnam páčilo. Aj keď k päťdesiatke tej slivovici čosi chýbalo - tri body za víťazstvo.

KOŠICE. „Čo na to povedať, dobrý zápas, aj to počasie ušlo, málo ľudí... Asi tak..,“ zavtipkoval si pri dverách košickej kabíny kapitán domácich Peter Šinglár.

Chvíľu predtým však vo vnútri dával nahlas najavo svoju nespokojnosť nad ďalšími stratenými bodmi. „Ááále, v tejto situácii sme radi aj za bod, veď sme ho získali s mužstvom, ktoré neprehralo päť či šesť zápasov v rade. Mohli sme dosiahnuť aj viac, škoda, že sme o tom nerozhodli už v prvom polčase. No treba priznať, že remíza s Ružomberkom je asi spravodlivá,“ konštatuje hráč, ktorý by (keby sa po zápase vyhlasovali ako v NHL) určite patril medzi tri hviezdy domáceho tímu. A vôbec nielen preto, že dal prvý gól v tejto sezóne.

Rôzny rozhodcovský meter

A kto bol hráčom zápasu na ružomberskej strane ihriska? „Hej, urobte z neho hviezdu,“ zagánil na nás ktorýsi z Košičanov, keď sme pristavili pri odchode do kabín kapitána „Ruže“ Pavla Masaryka.

Jeho práve preto, že dal vyrovnávajúci gól, a bol tŕňom v očiach košických hráčov, lebo to často skúšal na neveľmi istého rozhodcu Hrčku. Aj v Tofiloského šestnástke...

„Doparoma, my hráme v Zlatých Moravciach, súper vám svojimi zákrokmi div že nepoláme nohy, a rozhodca to nechá tak. Teraz sme doma, chceme hrať nátlakovo, a rozhodca píska každučký faul,“ hromžil košický kapitán.

Napálil ho spoluhráč

Ružomberskému, Masarykovi, bolo ľúto dvoch bodov, aj keď nespôsobili vážnejšiu trhlinu na ich úspešnej sérii.

„Samozrejme, prišli sme do Košíc bodovať, ale musíme uznať aj dobrú kvalitu nášho súpera, ktorý určite patrí na vyššie priečky tabuľky. Diváci videli obojstranne dobrý futbal. My sme však zaspali hneď v úvode zápasu, keď sme dostali lacný gól. Toto by sa nám nemalo stávať, keď chceme hrať o popredné miesta v lige. Za výkon v druhom polčase sme si možno aj zaslúžili vyhrať, lebo sme mali niekoľko sľubných príležitostí. Hnevá ma najmä situácia, keď sme išli so Skalákom sami na brankára, a on mi v takej pozícii neprihrá. Toto v lige nemá čo robiť...“ zjazdil Pavol Masaryk nešťastníka českého pôvodu.

Šance mali aj Košičania, aj oni si pri konečnom riešení mohli počínať inak, ale potom by už nebol výsledok spravodlivý, ako svorne nazvali remízu na pozápasovej tlačovke obaja tréneri.

Štatistika
Košice - Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly: 3. Šinglár - 52. Masaryk, ŽK: 55. K. Kuzma, 62. Djokovič, 81. Šinglár - 15. A. Sloboda, 28. Skalák, 70. J. Vavrík, rozhodovali: P. Hrčka - R. Sluk, Poláček, 650 divákov. Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Djokovič, Dobias, Čonka - Kavka (62. Isola), Šinglár - E. Pačinda (60. J. Novák), K. Kuzma, Viazanko - Škutka (74. Nurkovič). Ružomberok: L. Hrdlička - P. Maslo, Huber, Greššák, M. Jurkemik - J. Vavrík - Skalák, A. Sloboda (46. Serečin), Hoferica (76. Š. Pekár), Ďubek - Masaryk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbal ako slivovica, dobre padol na zahriatie