Hrali tam Popluhár či Buberník. Po rokoch zabojujú o ďalší veľký zápas

(Autor: Promo Sport)
Ivan Mriška|9. aug 2022 o 13:24

Zaujímavý súboj sa odohrá v okrese Žiar nad Hronom.

HLINÍK NAD HRONOM. Slovnaft Cup ponúka veľkú príležitosť. V súťažnom zápase sa stretnúť s účastníkom Fortuna ligy.

Jedinú prekážku stačí prekonať futbalistom Hliníka nad Hronom a Ladomerskej Viesky. Víťaz privíta na svojom trávniku FC DAC 1904 Dunajská Streda.

„Vnímame to ako veľkú šancu. Snažíme sa a robíme všetko preto, aby sme ju využili. Ideme sa športovo pobiť a zabojovať o nevšedný súboj,“ nechal sa počuť predseda OFK Hliník nad Hronom Milan Hodža.

Derby a dôležitý súboj

Účastník šiestej ligy dáva dokopy káder, aby bol na pohárový zápas pripravený. „Dovolenky, prestupy, situácia v klube nie je najružovejšia. Ale robíme, čo sa dá,“ dodal.

Zápas Hliníka a Ladomerskej Viesky bude tiež derby, nakoľko ide o dva tímy z okresu Žiar nad Hronom.

„Čaká nás silný súper, ktorého dobre poznáme. V tíme má veľkú kvalitu, minulý rok vyhral našu súťaž, piatu ligu skupina C. Šanca však je vždy. Treba sa len o ňu pobiť. Napriek sile súpera veríme, že budeme úspešní,“ uviedol Hodža s tým, že jeho tímu by mohlo pomôcť domáce prostredie.

V Hliníku nad Hronom sa dlho zápas proti účastníkovi najvyššej súťaže nehral. V roku 1967 sa tam predstavil Slovan Bratislava a vtedajšie hviezdy bratislavského klubu ako Ján Popluhár, Titus Buberník či Viliam Schrojf.

„Prehrali sme 1:7, ale bola to veľká udalosť. Neskutočný zážitok, ktorý mi utkvel v pamäti. Na tribúnach sa tiesnilo množstvo ľudí, o zápase sa hovorilo široko-ďaleko,“ spomína 72-ročný funkcionár, ktorý športu zasvätil celý život a stretnutie proti Dunajskej Strede by bolo pre neho veľkým zadosťučinením.

„Zápas vybavil Anton Bíly, ktorý v Slovane pôsobil a v Hliníku mal blízku rodinu. Stretnutie s Dunajskou Stredou by bolo niečo podobné, veľké, skvelé,“ doplnil Hodža.

DAC je veľkou motiváciou

Ladomerská Vieska je účastníkom piatej ligy, preto bude v zápase miernym favoritom.

„Dunajská Streda je pre nás veľkou motiváciou. Pohár berieme s maximálnou vážnosťou a pre postup spravíme všetko,“ uviedol športový manažér FK Filjo Ladomerská Vieska Vladimír Číž.

Známi súperi hrali nedávno prípravné stretnutie. Ladomerská Vieska vyhrala vysoko 5:0.

„Bol to prvý prípravný zápas, ktorý nič neznamená. Veľa hráčov mali tímy po dovolenkách, preto sa nespoliehame, že by pohárový súboj mal podobný scenár. Ideme sa zodpovedne pripraviť, aby nás nič nezaskočilo,“ dodal.

Úvodný výkop 1. kola je naplánovaný na stredu 10. augusta o 17:00 h.

„Podobne veľký súťažný zápas sme nikdy v histórii klubu nehrali. Maximálne sa u nás predstavila Kováčová.

Ak by sme teda boli v Hliníku úspešní, všetkých fanúšikov zo širokého okolia srdečne pozývam do Ladomerskej Viesky. Bola by to veľká slávnosť,“ uzavrel športový manažér FK Filjo Ladomerská Vieska Vladimír Číž.

Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrali tam Popluhár či Buberník. Po rokoch zabojujú o ďalší veľký zápas