Hrozí zrušenie zjazdu aj super-G. Finále Svetového pohára komplikuje sneh

Petra Vlhová v Lenzerheide bojuje o víťazstvo vo Svetovom pohári.
Petra Vlhová v Lenzerheide bojuje o víťazstvo vo Svetovom pohári. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. mar 2021 o 09:55

Čo sa stane, ak sa preteky nebudú môcť uskutočniť?

BRATISLAVA. Ak sa niektorá zo štyroch disciplín počas finálového týždňa Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní nebude môcť uskutočniť v stanovenom termíne, neuskutoční sa vôbec.

Ak by sa toto pravidlo Medzinárodnej lyžiarskej federácie malo aplikovať na finálové preteky sezóny 2020/2021 vo švajčiarskom Lenzerheide, kde pre nepriazeň počasia hrozí zrušenie stredajšieho zjazdu a štvrtkového super G, bola by to výhoda pre Slovenku Petru Vlhovú v boji o veľký glóbus pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.

Napadlo veľa snehu

Dvojnásobná majsterka sveta z nedávneho šampionátu v Cortine d'Ampezzo sa totiž spolieha najmä na svoje zjazdárske schopnosti v oboch rýchlostných disciplínach, zatiaľ čo ambiciózna Slovenka verí vo výrazný bodový zisk vo víkendovom slalome a obrovskom slalome.

"V prípade, ak sa finálové preteky Svetového pohára zrušia, nemôžu sa prekladať ani vymieňať disciplíny," potvrdila Giulia Candiagová, koordinátorka FIS pre médiá, pre RTVS.

Už v pondelok museli organizátori v Lenzerheide pre množstvo nového snehu na trati zrušiť prvý meraný tréning zjazdárok a zjazdárov. Aj utorkové tréningy sú však vážne ohrozené.

Tréning zrušili

Oficiálny web švajčiarskej televízie SRF v utorok po deviatej ráno priniesol informáciu, že rozhodcovia stále nerozhodli o tom, či sa tréning uskutoční. Pre histé sneženie následne utorkový tréning zrušili.

Keďže sa neuskutočnil ani druhý tréning, hrozí, že sa zjazd sa nebude konať.

Podmienkou FIS je aspoň jeden odjazdený tréning.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Hrozí zrušenie zjazdu aj super-G. Finále Svetového pohára komplikuje sneh