Hráči Vegas sú len krok od zisku Stanley Cupu, Hill stanovil rekord

Chandler Stephenson dáva gól za chrbát Sergeja Bobrovského.
Chandler Stephenson dáva gól za chrbát Sergeja Bobrovského. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2023 o 06:36

Vo štvrtom zápase vyhrali "zlatí rytieri" 3:2.

Finále play-off NHL - 4. zápas

Florida - Vegas 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly: 37. Montour (Barkov), 44. Barkov (Montour, Lundell) - 2. Stephenson (Whitecloud, Stone), 28. Stephenson (Stone, Hague), 32. Karlsson (Hague, Marchessault)

Rozhodovali: Kozari, McCauley - Cherrey, Kovachik, vylúčení: 4:2 na 2 min., navyše Montour a Tkachuk (obaja Flor. na 10 min.), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:31, 19 986 divákov

Florida: Bobrovskij - Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura - Reinhart, Barkov, Duclair - Tkachuk, Bennett, Verhaege - Cousins, Lundell, Lomberg - White, Staal, Dalpe

Vegas: Hill - Pietrangelo, Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague - Marchessault, Eichel, Barbašov - Stone, Stephenson, Howden - Amadio, Karlsson, Smith - Kolesar, Roy, Carrier

/stav série: 1:3/

SUNRISE. Hráči tímu Vegas Golden Knights zvládli štvrtý zápas finálovej série v boji o Stanleyho pohár. Domácu Floridu zdolali tesne 3:2.

Do zápasu vstúpili "rytieri" lepšie a už v druhej minúte sa radovali z otváracieho gólu, postaral sa oň Chandler Stephenson. Skvelou prihrávkou ho do prieniku poslal zadák Zach Whitecloud a útočník sa už nemýlil.

Ten istý hráč zvyšoval na 2:0 v druhej tretine. Tentokrát strelou z prvej nedal šancu brankárovi súpera a zaznamenal už svoj desiaty gól v play-off.

"Proste sme nechceli prehrať," povedal Stephenson. "Chceli sme tlačiť najlepšie, ako sme vedeli, pokúsiť sa umlčať ich fanúšikov."

"Zlatí rytieri" napriek sľubnému náskoku pokračovali v aktivite a pridali aj tretí gól. William Karlsson zachytil vyrazený puk a poslal ho do brány.

Hráči Floridy ešte v druhej tretine znížili na 1:3 kurióznym gólom obrancu Montoura. Puk sa poodrážal od dvoch obrancov Vegas a zaletel až do brány.

Ten istý hráč bol aj pri ďalšom góle, krásnou prihrávkou našiel kapitána Aleksandra Barkova a ten sa postaral o zníženie. Pre Brandona Montoura to bol už piaty viacbodový zápas v tohtoročnom play-off.

VIDEO: Zostrih zo štvrtého zápasu finálovej série NHL

Hráči Floridy mali dosť času na vyrovnanie. "Panteri" na konci skúšali hru bez brankára a počas posledných 18 sekúnd hrali aj presilovku.

Strela Sama Reinharta z ľavého kruhu však len zlomila hokejku Zacha Whiteclouda a Adin Hill potom zastavil pokus Cartera Verhaeghea.

Hill si pripísal 28 zákrokov a vyhral už desiaty zápas v tohtoročnom play-off. Stal sa vôbec prvým brankárom v histórii, ktorému sa to podarilo bez toho, aby chytal v prvom kole v danom ročníku vyraďovacích bojov.

"Sme jedno víťazstvo od snov mnohých chalanov," hodnotil Stephenson.

Útočník tímu Vegas Golden Knights Chandler Stephenson na tlačovej konferencii.
Útočník tímu Vegas Golden Knights Chandler Stephenson na tlačovej konferencii. (Autor: TASR/AP)

"Bol to boj do poslednej sekundy. V závere nás zatlačili, čo sme čakali, pretože to tak bolo v celej sérii. Som rád, že sme to zvládli a tešíme sa z dôležitého víťazstva," povedal pre agentúru AP útočník "zlatých rytierov" Nicolas Roy.

"V sérii potrebujete štyri výhry," vravel fínsky útočník Barkov. "Je 3:1. Viem, že im chýba už len jedno víťazstvo, nám tri. Teraz ale môžeme premýšľať len nad jedným zápasom. Náš cieľ je priniesť sériu naspäť na Floridu."

Vegas bude mať šancu ukončiť sériu a vyhrať Stanley Cup v noci z utorka na stredu. Túto slávnu hokejovú trofej doposiaľ nikdy nezískalo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči Vegas sú len krok od zisku Stanley Cupu, Hill stanovil rekord