"Fanúšikovia" skončili po derby Slovan - Spartak na polícii

(Autor: TASR)
TASR|9. apr 2012 o 12:33

Policajti v súvislosti s nedeľným futbalovým derby medzi bratislavským Slovanom a trnavským Spartakom predviedli na policajné oddelenie niekoľko osôb.

Policajti museli zasahovať pri potýčke fanúšikov v pohostinstve na Trnavskej ulici.

BRATISLAVA. Policajti v súvislosti s nedeľným (8. 4.) futbalovým derby medzi bratislavským Slovanom a trnavským Spartakom predviedli na policajné oddelenie niekoľko osôb. Dôvodom boli vo väčšine prípadov výtržnosti na štadióne či v okolitých pohostinstvách, počas presunu trnavských fanúšikov do hlavného mesta osobitým vlakom sa problémy nezaznamenali.

Policajti však museli zasahovať pri potýčke fanúšikov v pohostinstve na Trnavskej ulici. "Pri incidente utrpelo niekoľko osôb poranenia a boli jednorázovo ošetrené. V priestoroch zariadenia došlo k poškodeniu interiéru a majiteľovi vznikla škoda vo výške približne 1000 eur," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Trinásť fanúšikov vo veku 20 až 39 rokov preto policajti predviedli na najbližšie oddelenie, po vykonaní potrebných úkonoch ich prepustili. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Krátko pred začiatkom zápasu došlo k výtržnosti aj vo vstupnej časti do štadiónu smerom od Trnavskej ulice. "Časť fanúšikov FC Spartak Trnava nemala lístky a usporiadateľ im neumožnil vstup na štadión. Časť fanúšikov, ktorá už bola na štadióne sa im snažila pomôcť. Pritom došlo k potýčke s usporiadateľom, ktorý požiadal Policajný zbor o pomoc," uviedla Hrášková. Tieto osoby tak policajti opakovane vyzvali, aby upustili od svojho konania, nakoniec ale zasahovať nemuseli.

Dvoch trnavských fanúšikov vo veku 17 a 26 rokov policajti okrem toho zaistili i vo vstupnej časti pred štadiónom. "Chceli vojsť na štadión s pyrotechnikou," priblížila Hrášková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»"Fanúšikovia" skončili po derby Slovan - Spartak na polícii