Fanúšikovi Dunajskej Stredy policajti zakázali chodiť na futbal

Fanúšikovia Dunajskej Stredy počas augustového zápasu proti Žiline.
Fanúšikovia Dunajskej Stredy počas augustového zápasu proti Žiline. (Autor: SME - TIBOR SOMOGYI)
SITA|1. okt 2014 o 13:37

Podozrivý štyridsaťročný muž cez megafón burcoval fanúšikov, ktorí následne skandovali a zborovo spievali hanlivé slová na adresu polície.

BRATISLAVA/DUNAJSKÁ STREDA. Jeden z fanúšikov futbalového mužstva DAC Dunajská Streda dostal od polície zákaz chodiť na futbal.

Po zápase s bratislavským Slovanom policajti analyzovali videozáznamy a fotodokumentáciu aj zo sociálnych sietí a zistili, že bol porušený zákon.

Skalný fanúšik cez megafón burcoval priaznivcov tímu. Tí následne skandovali a zborovo spievali hanlivé slová na adresu polície. Muž navyše na zápas priniesol a použil bengálsky oheň.

Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, podozrivému 40-ročnému Dunajskostredčanovi odbor železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trnave uložil predbežné opatrenie nezúčastňovať sa na podujatiach, kde hrá DAC Dunajská Streda.

Toto predbežné opatrenie je platné dovtedy, kým nebude právoplatne rozhodnuté o priestupkoch.

Polícia v súvislosti s týmto futbalovým zápasom objasňuje aj ďalšie priestupky, z ktorých sú podozrivé iné osoby. Ide najmä o prinesenú a použitú pyrotechniku na podujatí a zakryté tváre, čo sťažuje identifikáciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fanúšikovi Dunajskej Stredy policajti zakázali chodiť na futbal