Fanúšik Spartaka Trnava napadol redaktora SME

Sportnet|9. mar 2008 o 03:08

Redaktor SME a ďalšia novinárka sa dnes počas futbalového zápasu Žiliny s Trnavou stali terčom útoku. Dvaja fanúšikovia ich zasypali spŕškou pľuvancou, hádzali pivá. Jedno, takmer plné pod sektorom hostí ma zasiahlo.

Redaktor SME a ďalšia novinárka sa dnes počas futbalového zápasu Žiliny s Trnavou stali terčom útoku. Dvaja fanúšikovia ich zasypali spŕškou pľuvancov, hádzali pivá.

Jedno, takmer plné pod sektorom hostí redaktora SME zasiahlo. Zamaskovaný muž sa dokonca snažil vyraziť mi kameru z ruky. K incidentu prišlo asi tri štvrte hodiny pred zápasom.

Komunikácia s ostatnými fanúšikmi bola pritom normálna. Chovanie mužov, ktorí sa schovávali pod klubovými šálmi Spartaka im však neprekážalo. Odporučili nám len aby sme odišli. V minulosti som v sektore Spartaka už nakrúcal. Počas stretnutia k vážnym incidentom medzi políciou a fanúšikmi neprišlo. Špeciálnym vlakom o pol deviatej ich vypravili do Trnavy.

Video: Polícia: Fanúšik Spartaka Trnava napadol redaktora SME

((napad))

Autor: Michal Trško

Nemali kam ísť na toaletu

Trnavskí fanúšikovia sa v Žiline sťažovali na zlú organizáciu a správanie sa policajtov. Pri vstupe na štadión niektorí čakali aj hodinu a pol. Vstupovali dvoma turniketmi. Zdalo sa im to málo. Priestor pred vstupom do sektoru hostí polícia uzatvorila a problémom bolo sa napríklad vyčúrať. „Išiel som na WC a policajt ma nepustil a udrel," hovoril Michal Buranský z Topoľčian. Kvôli zápasu precestoval tristo kilometrov. Policajti mu podľa neho nakoniec odporučili vymočiť sa uprostred uzatvoreného priestoru, plného ľudí čakajúcich na vstup na štadión. Po stretnutí fanúšikov Spartaka policajti odprevadili až do špeciálneho vlaku, ktorým sa dostali domov.

Polícia: Organizátor to nezvládol

Po ceste na stanicu niektorí diváci vytrhávali dlažobné kocky a hádzali ich okolo seba. Jeden z fanúšikov po zásahu kameňom niekoľko minút ležal na ceste a zle vyzerajúce zranenie mu ošetrovala až záchranka. Lietajúce dlaźobné kocky rozbili rovnako tri sklá na policajných autách. O zlej organizácií hovorili okrem fanúšikov aj policajti. „Toto nie je šport, toto je obyčajný vandalizmus," povedal krajský policajný riaditeľ polície v Žiline František Posluch. Činnosť organizátora vnímal ako nedostatočnú. „Na štadióne sme suplovali robotu mestskej polície aj SBS-ky samotnej," povedal Posluch. K výraznému poškodeniu majetku „chvalabohu nedošlo." Úlohou polície je podľa Poslucha odprevadiť fanúšikov na štadión. „Ostatné je vec organizátora," povedal.

Video: Polícia: Toto nie je šport to je vandalizmus

((video))

Klub všetko potrebné splnil

Problémový zápas MŠK Žilina so Spartakom očakával a všetky povinnosti si podľa jeho predstaviteľov splnil. „Všetky náležitosti, ktoré sme mali sme splnili. Počas stretnutia nedošlo k nijakému incidentu pre ktorý by stretnutie muselo byť prerušené," povedal Pavol Holeščák, predstaviteľ klubu zo Žiliny. Zápas podľa neho na štadióne zvládli a klub na stretnutie zabezpečil všetko ako mal. „Zabezpečili sme na základe zmlúv policajné zložky a rovnako aj bezpečnostné zložky bezpečnostnej služby a mestskej polície," povedal Holeščák. Sociálne zariadenia v sektore hostí však boli zničené. „Na zariadení boli fanúšikmi Spartaka Trnava spôsobené škody, ale to sú veci ktoré budú došetrené a vyčíslené škody budeme vymáhať od identifikovaných osôb, alebo od klubu," povedal Holeščák.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fanúšik Spartaka Trnava napadol redaktora SME