Extraligový kanonier Tománek dal gól aj v Košiciach

Sportnet|30. sep 2010 o 00:00

Banskobystrická sedemzápasová víťazná šnúra sa v Košiciach skončila a predsa barani domov neodchádzali naprázdno a rozladení. Na ľade majstra získali bod po prehre 2:3 po predĺžení. A aj včera gólovo prehovoril najlepší strelec súťaže Roman Tománek.



KOŠICE. Banská Bystrica začala tento ročník extraligy skvele, v tabuľke sa drží v tesnom závese za Košicami. V jej tíme hrá prvé husle útočník Roman Tománek. V Steel Aréne včera strelil už desiaty gól v tejto sezóne.

„Neviem to celkom presne, ale aj v Martine som dal podobne ako v Košiciach veľmi rýchly gól. Bol to odrazený puk, bol som v správnej chvíli na správnom mieste, už som to len zakončil," vrátil sa extraligový kanonier číslo jedna Roman Tománek k 37. sekunde stretnutia v Košiciach, keď svoj tím dostal do vedenia.

Pre Bystricu to bol ten najlepší doping. „Určite takýto začiatok mužstvo povzbudí, každý tím ak vedie len čo sa zápas začne 1:0, tak mu to dvihne sebavedomie."

Spokojný aj s bodom

Barani viedli v Steel Aréne dvakrát. Na začiatku prvej i druhej tretiny, no nakoniec na ľade majstra víťazstvo nevydolovali. „Tabuľkové postavenie, ale aj hra potvrdili, že hrali prvé dva tímy v tabuľke. Bojovalo sa o každý puk, hra sa prelievala z jednej strany na druhú, myslím si, že to bol pekný hokej pre oko diváka," tvrdil banskobystrický ťahúň.

„Nikto si nič nedaroval, burcovali sme sa navzájom. Bod z košického ľadu určite poteší, aj keď sme chceli vyhrať a nepodarilo sa nám to. Ale myslím si, že môžeme byť spokojní, ja osobne som vďačný za každý bod," hovorí strelec momentálne druhého tímu v najvyššej súťaži.

Tománek dal už desať gólov. Tento ročník extraligy začal skvele. „Bol by som veľmi spokojný, keby to takto pokračovalo ďalej. Keď sa darí mužstvu, tak sa darí aj jednotlivcom. Musím povedať, že mám aj trochu šťastia a možno si aj viac verím ako v minulosti. V minulej sezóne som hrával v útoku s Jánom Pardavým a Tomášom Bulíkom, pri nich som naberal skúsenosti. Ešte v minulej sezóne som sa v podstate učil, teraz je moja úloha iná, čaká sa, že aj ja tento tím potiahnem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Extraligový kanonier Tománek dal gól aj v Košiciach