Exotickým súperom sa príliš nezaťažujú

Kormidelník. Roman Poláčik (vpravo) ráta s povinným víťazstvom.
Kormidelník. Roman Poláčik (vpravo) ráta s povinným víťazstvom. (Autor: veja)
Marián Špacai|24. mar 2011 o 00:00

Slovenskí vodní pólisti odohrajú na budúcu stredu najexotickejší zápas sa posledné roky. V kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2012 si zahrajú v Izraeli.

Súper patrí do suterénu tohto športu, tréner Poláčik preto neberie úplne najsilnejšiu zostavu, ale šancu dáva aj mladíkom.

KOŠICE. Nominácia Slovenska je vyskladaná výlučne z hráčov domácej extraligy. Oproti poslednému súboju v Rumunsku chýbajú Mravík, Kusko, Cagalinec a brankár Hruška. Nahradili ich zástupcovia nastupujúcej garnitúry - Kozmér, Ďurík, Molnár a úplný debutant Plvan.

Zahrajú si všetci

Tréner Roman Poláčik neberie mladíkov do izraelskej Neatanyi len na výlet, vývoj zápasu by mal jednoznačne dovoľovať, aby sa dostali do vody i v samotnom kvalifikačnom stretnutí. "Samozrejme. Všetci dostanú šancu ukázať sa. Ide o to, aby sme odohrali normálny zápas. Naplno treba ísť stále, aj proti Izraelu, aj keď to bude iný zápas ako tie ťažšie. Mladíci aspoň môžu nabrať skúsenosti."

Do nominácie kormidelníkovi zatiaľ neprehovorili žiadne zdravotné problémy, veril, že ani včerajšie extraligové kolo na tom nič nezmení. "Stretneme sa v nedeľu v Košiciach, v utorok cez Budapešť odlietame do Izraela."

Viac už myslí na Rumunov

Izrael je v našej skupine jasným outsiderom, nemá nielen na favorizované tímy Rumunska a Slovenska, ktoré sú výkonnostne úplne inde, ale ani na Ukrajincov. Tým podľahol 0:8. Zloženie mužstva Izraela je pre Slovákov trochu záhadou, ale nebol ani veľmi dôvod na to, aby si s tým bolo potrebné lámať hlavu. "Pravdupovediac, neštudujem, akí hráči tvoria ich mužstvo. Keď prehrali s Ukrajinou 0:8, to hovorí za všetko. Samozrejme, rešpekt treba mať pred každým súperom. Rumuni už s Izraelom hrali, rozprával som sa s nimi, napriek tomu, že cestovali bez štyroch stabilných hráčov, zvíťazili hladko 10:4. Zháňaním nejakého DVD sa teda nezaťažujem, skôr rozmýšľam už nad zápasmi s Ukrajinou a najmä Rumunmi. To bude pre nás najdôležitejšie," dodal R. Poláčik.

Slovákom patrí v tabuľke priebežne druhá priečka po domácom víťazstve 18:9 nad Ukrajinou a prehre 5:8 v Rumunsku. Do záverečnej baráže o postup na ME idú z každej skupiny dva tímy.

NOMINÁCIA SLOVENSKA

Brankári: Michal Gogola (KPŠ Akademik Košice-Staré mesto), Lukáš Kozmér (Slávia UK Bratislava).

Hráči v poli: Andrej Janíček, Vladimír Plvan (obaja Slávia UK Bratislava), Lukáš Ďurík (NCHZ Nováky), Karol Bačo, Martin Faměra, Martin Kolárik, Jozef Hrošík, Peter Nižný (všetci ČH Hornets Košice), Alexander Nagy, Juraj Zaťovič (obaja KPŠ Akademik Košice-Staré mesto), Marek Molnár (ŠKP Košice).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Exotickým súperom sa príliš nezaťažujú