Ešte dlho sa bude hanbiť po takom odvare

Sportnet|7. nov 2008 o 00:00

Netajil, že z utorka na stredu veľa toho nenaspal. Prehadzoval sa v posteli a rozmýšľal, ako je možné, že sme v Prahe počas zápasu s Čechmi odviedli

taký odvar. Richard Stehlík priznal, že taký debakel ešte nezažil a už by ani nikdy nechcel. Vraj mu totálne odobral chuť na hokej.

BRATISLAVA. Lenže hokejový život ide ďalej a na slovenský národiak čaká ďalšia povinnosť Nemecký pohár. Tento turnaj je tradičnou previerkou a aj tento Záhorák ho už v minulosti absolvoval.

Dalo sa to čakať

Kým hostitelia v pražskej aréne výborne korčuľovali a dostávali sa z rohov klziska do streleckých pozícií, my sme len ťažko nachádzali štrbinky na kombinácie a zakončenie. S pukom sme veľa toho neurobili a markantný bol rozdiel v prehľade a suverénnosti. "Náš tím bol taký, aký bol a v takomto zložení sa veľmi ťažko dá odolať takým esám ako Jágr a spol. Nehovoril by som o rešpekte, skôr o možnostiach, ktoré boli značne ohraničené," poznamenal urastený bek s dôvetkom, že v žiadnom prípade sme nemohli obstáť s omladinou, ktorá dostala šancu. "Na ľade je päťka a ak niekto zahapruje, už sa to vezie." Položili nás rýchle góly a istota Čechov, kým Slováci pôsobili nezohrato, rozpačito. "Dalo sa predpokladať, že to takto dopadne." Richarda hra hostiteľov neprekvapila, na margo toho, že nastúpil proti megahviezde Jágrovi dodal, že tohto velikána už poznal zo spoločného účinkovania v Jágr Teame predminulé leto. To, aké pocity sprevádzali nášho legionára, dokumentuje najvýstižnejšie táto veta: "Už teraz sa hanbím za to, čo sme ukázali alebo lepšie povedané neukázali..." Nehovoriac o tom, že z Vítkovíc, kde pôsobí, boli na druhej strane barikády jeho kluboví kolegovia Barinka a Krstev. Tí si ho budú po návrate istotne poriadne dlho doberať. Slovom Česi si zápas užívali a vychutnávali, zverenci trénera Jána Flica sa len prizerali a robili smutnú - miestami až trápnu - štafáž.

Otrasú sa?

Dôležité bude, aby naši reprezentanti nedusili v sebe smútok a sklamanie a pokúsili sa negatívne emócie dostať von skrz odhodlanejší výkon než naposledy. Či sa otrasú, je ale otázne. "Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pravdu povediac som vnútorne deklasovaný," tlmočil zlé psychické rozpoloženie bek, ktorý tiež nie je vekom starý, ale predsa má viac skúseností, než mnohí jeho spoluhráči. "Myslím si, že chlapci z domácej extraligy si všimli, ako sa hrá na medzinárodnej scéne a kam sa hokej uberá. Záleží na každom, ako bude na sebe pracuje, či chce zostať doma alebo sa mieni dostať von," vystihol podstatu snahy R. Stehlík, ktorý je vo Vítkoviciach spokojný. Darí sa jemu i tímu. Na rozdiel od Sparty, kde bol dva razy členom majstrovského klubu, necíti až taký prehnaný tlak. Kormidelník Hadamczik ho zlanáril na sever Moravy z dôvodu, aby sa tento tím dostal konečne do play off. Prijal ponuku, hoci koketoval aj s inými možnosťami a zdá sa, že urobil dobre. "Vyhovuje mi toto prostredie a momentálne nemyslím ani na zámorie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ešte dlho sa bude hanbiť po takom odvare