Erik Vlček sa môže stať šiestym slovenským športovcom s piatimi účasťami na OH

Erik Vlček momentálne preteká spolu s Jurajom Tarrom.
Erik Vlček momentálne preteká spolu s Jurajom Tarrom. (Autor: TASR/MTI)
TASR|2. jan 2015 o 16:19

Erik Vlček a Juraj Tarr absolvujú v príprave aj preteky v behu na lyžiach na 30 kilometrov.

BRATISLAVA. Kanoista Erik Vlček môže na OH 2016 v Riu de Janeiro vyrovnať rekordný zápis Márie Jasenčákovej, Martiny Moravcovej, Martiny Halinárovej, Martina Bajčičáka a Ivana Bátoryho. Ak sa mu podarí kvalifikovať, zúčastní sa už piatych hier.

Ak sa chce prebojovať do Brazílie, s Jurajom Tarrom musia na augustových MS v Miláne skončiť v K2 na 1000 m do šiesteho miesta.

"Zo športového hľadiska s Ďurim v tomto roku určite všetko podriadime tomu, aby sa nám podarila olympijská nominácia a aby sme si vybojovali miestenku do Ria. To je náš hlavný cieľ," priznáva Erik Vlček.

Nemusia vyhrať MS

"Nemusíme vyhrať majstrovstvá sveta. Stačí, ak skončíme v prvej šestke. Ja by som si veľmi prial, aby sme uspeli a aby som sa mohol zúčastniť ešte na jednej olympiáde," dodal. Vlani s Tarrom slávil na MS zlatý double.

Nová sezóna má pre Vlčeka tri vrcholy. "Začíname netradične skoro, už v úvode mája nás čakajú ME v Račiciach. V porovnaní s minulými rokmi nám pribudnú nové preteky - júnové Európske hry v Baku. Aj na ne sa treba pripraviť a dobre reprezentovať. Po vystúpení v Azerbajdžane budeme mať dostatok času pripraviť sa na MS, ktoré sú našou prioritou. Bude to rozťahaná sezóna, no verím, že to dopadne dobre."

Budú trénovať na bežkách

Na milánsky kanál Idroscalo má Vlček pekné spomienky. Ešte ako člen štvorkajaku získal na kilometrovej trati zlatú medailu.

S Tarrom už majú za sebou sústredenie v Spojených arabských emirátoch, v januári idú na bežky do Ramsau.

"Boli by sme radi, keby tam bolo viac snehu ako vlani. Rakúšania sa však dokážu postarať o trať, aj keď nie sú najlepšie snehové podmienky. V rámci tréningu absolvujeme aj preteky na 30 km. Verím, že ich zvládneme a tých pádov nebude veľa. Pred začiatkom sezóny ešte plánujeme sústredenie v USA."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Erik Vlček sa môže stať šiestym slovenským športovcom s piatimi účasťami na OH