Ehrhoff sa dohodol s Buffalom na desaťročnom kontrakte za 40 miliónov

TASR|1. júl 2011 o 10:29

Nemecký hokejista Christian Ehrhoff podpísal vo štvrtok viacročnú zmluvu s vedením zámorského klubu NHL z Buffala.

NEW YORK.

Hoci podmienky kontraktu zúčastnené strany oficiálne nezverejnili, obranca, ktorý si zahral s Vancouverom aj vo finále Stanleyho pohára, by mal obliekať dres Sabres až 10 rokov, počas ktorých zarobí 40 miliónov dolárov.

Buffalo pritom práva na rokovanie s Ehrhoffom získalo až vo štvrtok z New Yorku Islanders a malo len pár hodín na uzavretie dohody. V opačnom prípade by sa v piatok ofenzívny bek stal voľným hráčom.

"Pôvodne som si chcel počkať na ponuky na voľnom trhu po 1. júli, no mojím cieľom je vyhrať Stanleyho pohár a práve Buffalo považujem za najlepšie miesto pre tento zámer," vyhlásil Ehrhoff, ktorý sa v tíme "šablí" pripojí aj ku krajanovi Jochenovi Hechtovi a možno aj k Slovákovi Andrejovi Sekerovi, ktorý s vedením rokuje o ďalšom pôsobení ako obmedzený voľný hráč.

Ehrhoff patril medzi najlepších ofenzívnych obrancov uplynulom ročníku. Vo veku 28 rokov zaznamenal rekordnú sezónu, keď v 79 zápasoch nastrieľal 14 gólov a pridal 36 asistencií. V play off sa postaral o ďalšie dva góly a 10 asistencií v 23 vystúpeniach, od finále Západnej konferencie pritom hral aj napriek zraneniu ramena.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ehrhoff sa dohodol s Buffalom na desaťročnom kontrakte za 40 miliónov