Dve víťazstvá, jedna prehra. Mladí Slováci obsadili v Číne druhé miesto

(Autor: Facebook)
SITA|22. máj 2017 o 17:01

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov sa s turnajom Panda Cup rozlúčili triumfom nad domácou Čínou.

PANDA CUP - Čína:

(17. - 21. mája)

Slovensko "18" - Čína "18" 1:0 (0:0)

Gól: 70. Kraľovič

Zostava slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov: F. Valach - Madleňák (46. Chobot), Špiriak, A. Kopas, Kozlovský - Filinský - Kraľovič, Beďatš (67. Kudlička), Vician (89. R. Kružliak). B. Sluka - Guláš (86. F. Vaško)

ČCHENG-TU. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov obsadili druhé miesto na medzinárodnom turnaji tejto vekovej kategórie Panda Cup v Číne.

V nedeľňajšom záverečnom vystúpení zdolali zverenci trénera Milana Malatinského v meste Čcheng-tu domácich rovesníkov tesne 1:0.

Po bezgólovom prvom polčase sa v 70. miúten presadil hráč 1. FC Tatran Prešov Michal Kraľovič a rozhodol o triumfe mladých Slovákov.

Čínsky protivník sa snažil vyrovnať, ale narazil na dobre organizovanú defenzívu tímu SR 18 na čele s brankárom Frederikom Valachom. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenská osemnástka si pripísala na tomto podujatí v Ázii dve víťazstvá a jednu prehru. Na úvod v stredu zdolala vrstovníkov z Iránu 3:2, v piatok podľahla tímu Maďarska 0:3 a na záver si tesne poradila s domácim výberom Číny.

Hlas po zápase:

(zdroj: Slovenský futbalový zväz)

Milan Malatinský (tréner SR "18"): “V poslednom zápase na turnaji sme si víťazstvom nad domácou Čínou zabezpečili konečné druhé miesto.

Obe mužstvá si vypracovali dosť šancí, do dvadsiatej minúty sme my mali dve vyložené príležitosti, v oboch prípadoch sa Vician gólovo nepresadil. V úvode druhého polčasu mal prevahu domáci tím, potom sme však prebrali iniciatívu a po peknej krídelnej akcii Krašovič strelou k žrdi otvoril skóre.

Súper sa snažil vyrovnať, čo nám ponúklo viaceré brejkové situácie, ktoré sme ale nedotiahli do konca. Naše víťazstvo je zaslúžené. Myslím si, že sme vzorne reprezentovali Slovensko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dve víťazstvá, jedna prehra. Mladí Slováci obsadili v Číne druhé miesto