Dvaja tréneri z jedného mesta

Tréneri – spolužiaci. Obidvaja žijú v Spišskej Novej Vsi, ale trénujú odlišné mužstvá. Vpravo Pavol Mlynár tréner Popradu, vľavo Branislav Ondáš.
Tréneri – spolužiaci. Obidvaja žijú v Spišskej Novej Vsi, ale trénujú odlišné mužstvá. Vpravo Pavol Mlynár tréner Popradu, vľavo Branislav Ondáš. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|24. nov 2015 o 00:00

Pavol Mlynár a Branislav Ondáš sú výborní kamaráti a spolužiaci z fakulty.

SP. NOVÁ VES. „Ta še Paľku nehnevaj, ale toto še doma nerobi!“ takto vyčítavo, ale úsmevom privítala skupinka spišskonovoveských mládežníckych trénerov kormidelníka FK Poprad po skončení susedského derby.

Pavol Mlynár po zápase dlho debatoval so svojimi futbalovými priateľmi, vyprevadil popradskú výpravu a pobral sa domov za rodinkou.

Kamaráti – tréneri

Trošku z histórie. Ak milovníkom zimných športov na Spiši spomenieme meno Pavol Mlynár, po kratšom zamyslení sa hneď vybaví meno úspešného Novovešťana, ktorý sa dlhé roky venuje psím záprahom.

Vo februári Pavol vybojoval titul európskeho šampióna, rovnako výborné úspechy dosiahol na majstrovstvách sveta a darilo sa mu aj medzi slovenskou špičkou. Tak toto je úryvok z 13. marca roku 2007 z denníka Korzár.

V sobotu 21. novembra 2015 už bol Pavol Mlynár vo funkcii trénera FK Poprad.

„Bolo to pre mňa trošku domáce prostredie. Najviac ma teší, že opäť prišlo veľa divákov,“ povedal na pozápasovej tlačkovke v Spišskej Novej Vsi žijúci a v Poprade pôsobiaci tréner Pavol Mlynár.

Celá tlačkovka sa niesla vo výbornej atmosfére, lebo obaja tréneri sa veľmi dobre poznajú.

„Nie sme spolužiaci zo základnej školy, ani zo strednej. Spolu sa poznáme z vysokoškolských čias, keď sme boli spolu na jednej fakulte,“ vysvetlil dlhoročné kamarátstvo tréner FK Sp. Nová Ves Branislav Ondáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dvaja tréneri z jedného mesta